Dosta je ustaštva!

Jučer su se crnokošuljaši AHSP-a ponovo prošetali Zagrebom i postrojili na glavnom gradskom trgu – uoči 10. travnja, noseći šahovnicu s prvim bijelim poljem, uz poklič “Za domovinu spremni”.

Odaslali su više nego bizarne poruke. Ukinuli bi ovrhe, blokade računa, državne kamate, GMO hranu, komunizam i Istanbulsku konvenciju. Zaustavili bi odlazak mladih, unutarnju agresiju i antihrvatske organizacije. Podržavaju Trumpa, štitit će Katoličku crkvu… Nije teško zaključiti da smo svjedočili nečemu što je karikatura. Problem se ogoli kad se zapitamo: karikatura čega? Nažalost, karikatura hrvatske službene politike, revizije povijesti, relativizacije zločina, izjednačavanja onoga što se izjednačiti ne može, galopirajuće klerikalizacije društva.

Tome se moramo odlučno oduprijeti pa smo se priključili protuprosvjednicima i jasno i glasno poručili: dosta je ustaštva!

 

 

One comment

  1. Avatar FERIDA napisao:

    smrt fašizmu,naconalizmu. živjela sloboda za sve dobre ljude bez mržnje do drugih samim tim do sebe i do svojih najbliži,ljudi moji jesmo braća mudar čovjek tako veli ali druge mrzit BOG NITI NAROD TO NEŽELI.BUDI ČOVJEK PA ONDA VJERNIK, ZARADI TOGA JE U JUGI NASTO KOMUNIZAM.VOLI SEBE VOLI DRUGE I NEK SE MOLI KO HOĆE I KAKO HOĆE.S POŠTOVANJEM SVIMA DOBRIM LJUDIMA NEBITNA VJEROISPOVJED.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


Hit Counter by http://yizhantech.com/