POSJET KOREJSKE DELEGACIJE SRP-u

U utorak 20. IV. u Zagrebu je boravila diplomatska delegacija DNR Koreje iz ambasade u Bukureštu, koja je, u stvari, glavni komunikacijski kanal između institucija DNR Koreje i SRP-a.

Delegacija koja se sastojala od Njegove Ekselencije ambasadora DNRK u Bukureštu, druga Ri Pyong Dua, i 3. sekretara ambasade, druga Kim Hyon Songa, pred dolazak u Zagreb predložila je sastanak s predstavnicima SRP-a, što je prihvaćeno. Sastanak je održan u utorak u popodnevnim satima. U delegaciji SRP-a i Mladih socijalista bili su Kristofor Štokić i predstavnik Mladih socijalista.

Drug Ri Pyong Du informirao nas je o trenutačnoj situaciji u DNR Koreji kao i o zaključcima i atmosferi nakon 8. Kongresa Radničke partije Koreje održanog u siječnju ove godine (https://www.solidnet.org/article/WP-of-Korea-8th-Congress-of-WPK-Closes/) , privrednom razvoju, nuklearnom programu i želji DNR Koreje da razvija prijateljske odnose s drugim zemljama, istovremeno štiteći svoju nezavisnost, suverenitet, slobodu i pravo na vlastiti put izgradnje socijalističkog društva. Također je izrazio podršku radu SRP-a, dosljednoj socijalističkoj orijentaciji naše partije i postignutoj razini odnosa s Odjelom za međunarodnu suradnju SRP-a.

Naša delegacija upoznala je visoke goste s uvjetima djelovanja naše partije od osnivanja do danas, poražavajućim rezultatima kontrarevolucije i secesije 90-ih i svu pogubnost koja je pogodila narode restauracijom kapitalizma na ovim prostorima. Naglasili smo kako pratimo situaciju u svijetu, stigmatizaciju i pritiske kojima je njihova zemlja izložena u režiji imperijalističkih sila te podržali njihovu odlučnost i spremnost na obranu vlastitog suvereniteta.

SRP-ov pomladak, Mladi socijalisti, već duže vrijeme održava kontakte na međunarodnim festivalima i ostalim događanjima mladih s Kimilsungističko-Kimjongilističkom omladinskom ligom, što je na zadovoljstvo obje delegacije spomenuto na sastanku.

Njegova Ekselencija ambasador Ri Pyong Du izrazio je zadovoljstvo posjetom i razgovorima koji su vođeni te je izrazio želju za nastavkom suradnje između ambasade DNRK i SRP-a poželjevši na odlasku uspješan rad i zdravlje svim našim članovima.

Delegacija SRP-a i MS-a poželjela je puno zdravlja i uspjeha vođi DNR Koreje, drugu Kim Jong Unu, Centralnom komitetu Radničke partije Koreje i narodu DNRK te je je također izrazila zadovoljstvo održanim susretom uz želju da se naša suradnja i dalje razvija.

 

U Zagrebu, 20. IV. 2021.

Kristofor Štokić