U BEOGRADU ODRŽAN KONGRES UJEDINJENJA DVIJU KOMUNISTIČKIH PARTIJA

U nedjelju 22. decembra, koji se nekad slavio kao Dan armije, u znak sjećanja na osnivanje Prve proleterske brigade 21. decembra 1941. godine u mjestu Rudo u istočnoj Bosni, u Beogradu je održan kongres ujedinjenja partije Komunisti Srbije i Saveza komunista Srbije. Ujedinjena partija zvat će se Komunisti Srbije.

Kongres je usvojio novi program i statut partije. Izabrani su Centralni komitet, Statutarna komisija i Nadzorni odbor.

Tajnim glasanjem, za Generalnog sekretara izabran je drug Andrija Stojić, a za Političkog sekretara drug Miroslav Spasojević.

Na prvoj sjednici, koja je uslijedila, izabrani su članovi izvršnog sekretarijata.

Delegatima su se obratili gosti i pozdravili kongres: predstavnik SK BiH, u svojstvu predsjedavajućeg Koordinacije komunističkih i radničkih partija s jugoslavenskog prostora, predstavnik KP Makedonije, predstavnik JKP KPCG, predstavnik Coordinamento Nazionale per la Jugoslavia (CNJ) iz Italije i predstavnik Socijalističke radničke partije iz Hrvatske. Svi su oni izrazili zadovoljstvo ovim prvim korakom na putu okupljanja fragmentirane autentične ljevice, koja razjedinjena nije u stanju pružiti ozbiljan otpor razuzdanom liberalnom kapitalizmu.

 

Vladimir Kapuralin

2 komentara

  1. Avatar Josip Hrvatin napisao:

    Srdačne čestitke i želim vam mnogo uspjeha u budućem radu. Volio bih da je to početak okupljanja svih KP i srodnih stranaka u bivšoj Jugoslaviji

  2. Comrades.
    Greetings from Slovakia.
    Proletarians of all countries, unite!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *


Hit Counter by http://yizhantech.com/