77. GODIŠNJICA RADNIČKE PARTIJE KOREJE

Radnička partija Koreje, vodeća partija u Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji, osnovana je 10. listopada 1945. godine. Osnivač i prvi predsjednik bio je legendarni borac protiv japanske okupacije Kim Il Sung.

Jedna od specifičnosti RPK je taj da je na svoju crvenu zastavu, pored standardnih simbola srpa i čekića, dodala i kist, kao simbol znanja i kulture.

U uvjetima stalnog agresivnog pritiska, prijetnji i provokacija koje dolaze od strane SAD-a, usprkos posljedicama koje deriviraju iz takvog stanja, Sjeverna Koreja je danas zemlja koja je u intenzivnoj izgradnji, koja je ovladala nuklearnom tehnologijom i koja razvija svemirski program. To joj polazi za rukom zahvaljujući snažnom osjećaju solidarnosti i ljubavi za neovisnost uobličenih kroz ideju Juche, koja promovira samodostatnost. DNR Koreja je nedvojbeno jedna od malobrojnih suverenih zemalja u punom smislu tog značenja. Rezultat je to politike RPK, na čelu s predsjednikom, drugom Kim Jong Unom, u interakciji s narodom.

Socijalistička radnička partija čestita prijateljskoj partiji 77. godišnjicu osnivanja, uz želju za uspješan nastavak izgradnje socijalizma.