9. sjednica Koordinacije komunističkih i radničkih partija s jugoslavenskog prostora

U subotu 10. juna 2017., u Skopju je održana 9. sjednica Koordinacije komunističkih i radničkih partija s jugoslavenskog prostora.

Sjednici su prisustvovali, pored domaćina KP Makedonije, predstavnici: Komunista Srbije (KS), Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP), Saveza komunista Bosne i Hercegovine (SK BiH), Kulturno političkog društva Komunist iz Slovenije i, u svojstvu gostiju, tročlana delegacija Komunističke partije Grčke (KKE). Učesnici su međusobno izmijenili informacije i iskustva o društveno političkim prilikama u republikama iz kojih su došli, a zatim  su razmotrili situaciju na međunarodnom planu, pri čemu su osudili agresije i nametanje svojih interesa suverenim državama i narodima od strane imperijalističkih centara moći, što za posljedicu ima velika ljudska stradanja, materijalna razaranja i dovodi do enormnih migracijskih i izbjegličkih valova nezabilježenih u novijoj povijesti.

Zaključeno je da se dovrši započeti posao na formiranju jedinstvenog idejnog i operativnog programa rada i aktivnosti naših partija.

 

U Skopju, 10. VI. 2017.