A sada samoupravljanje!

A sada samoupravljanje!

Socijalistička radnička partija Hrvatske je ove subote inicirala nove demonstracije u Istri. Nakon nedavnog izlaska na ulice u Umagu, ovaj puta su javno protestirali protiv kapitalizma i u Novigradu. Iako je odaziv građana bio relativno slab, a jedan od razloga vjerojatno je bilo i prekrasno sunčano vrijeme zbog kojeg je većina ljudi bila izvan grada, građani pored kojih smo prolazili mahom s upućivali nam znakove podrške i odobravanja. Demonstranti su bili predvođeni predsjednikom umaškog SRP-a Valterom Jugovcem, a još ih je nekoliko pristiglo iz Pule sa zamjenikom predsjednika SRP-a Vladimira Kapuralina i predsjednikom Mladih socijalista SRP-a Davorom Rakićem.
Na prosvjedu smo istakli transparente na kojima je pisalo: “Zemlja seljacima, tvornice radnicima, more ribarima”, “Tražimo poništenje privatizacije”, “A sada samoupravljanje” i “Kapitalizam – ne hvala”, sve od Velikog trga pa glavnom ulicom i obalom, te natrag do trga.
Vladimir kapuralin je istakao opravdano nezadovoljstvo naroda ovom vladom, ali i to da postojeća opozicija unutar kapitalističkog modela ne nudi nikakvu perspektivu. Naglasio je sličnosti između pozicije i opozicije kroz pripadnost zajedničkom kapitalističkom modelu, zajedničkom prihvatanju NATO, EU-a i podanost stranom kapitalu. Kao alternativu tome SRP traži ukidanje vrijednosnog sistema koji se bazira na iskorištavanju čovjeka po čovjeku i uvođenje socijalističkog sistema.

Više u medijima: http://www.glasistre.hr/istra/vijest/336270