All workers militant front

ALL WORKERS MILITANT FRONT (W.F.T.U. Affiliate)
E-mail :international@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr

logo_GR

Grčka organizacija klasno orijentiranih sindikata PAME, pridružena članica svjetske organizacije klasno orijentiranih sindikata WFTU, uputila je 31. 1. 2013. proglas povodom napada na sindikalne predstavnike.
Socijalistička radnička partija odazvala se molbi PAME, da distribuira informaciju u Hrvatskoj i ostalom jugoslavenskom prostoru. Prenosimo izjavu u cjelini.

36 SINDIKALNIH ČELNIKA GRČKOG SINDIKATA PAME BRUTALNO JE NAPADNUTO I UHAPŠENO

U srijedu 30 siječnja, 36 sindikalnih čelnika grčkog sindikata PAME (Sveradnički borbeni front), članovi Izvršnog tajništva i predsjednici lokalnih sindikata brutalno su napadnuti i uhapšeni unutar zgrade Ministarstva rada.
Grčka vlada “Zakona i reda” nije oklijevala brutalno napasti desetke predstavnika sindikata (predsjednici, tajnici, itd.) koji su zahtijevali sastanak sa Ministrom rada, kako bi prosvjedovali protiv njegove provokativne i proturadničke izjave o socijalnom osiguranju. Oni koji svakodnevno kasape radnička prava, naredili su snagama interventne policije da napadnu radnike.
Ako je Vlada uvjerena da će s tim napadima zastrašiti sindikat PAME i klasni sindikalni pokret opet će se dokazati u krivu.
Mi uvjeravamo njih i njihove šefove, da će njihovo divljaštvo samo dovesti do novih, velikih eksplozija radničke borbe. Sindikat PAME poziva sve radnike, sve sindikate iz Grčke i cijeloga svijeta da masovno osudi vladino nasilje i ugnjetavanje u Grčkoj, te da, kao odgovor, prošire i pojačaju svoju borbu.

Dolje “zakon i red” kapitala!
Zakon je ono što je dobro za radnike!

PAME sada sprovodi kontinuirane demonstracije i prosvjede zahtijevajući trenutno oslobađanje uhapšenih!

Atena, 31. 1. 2013.