Homagijalna odluka kukavne vlasti kukavne države

HOMAGIJALNA ODLUKA KUKAVNE VLASTI KUKAVNE DRŽAVE


Socijalistička radnička partija pozdravlja UN rezoluciju 67/19 o priznavanju palestinske državnosti.
Odluka hrvatskih predstavnika da ne podrži rezoluciju Generalne skupštine UN, kojom se Palestini konačno priznaje tek status države promatrača je kukavna i licemjerna. Međutim ona ne iznenađuje, ona je tipičan primjer vazalne podčinjenosti svojim gospodarima. Hrvatska nije imala nijedan valjani argument za takvu odluku, ako izuzmemo bojazan, što će reći naši gospodari. Dapače imala je puno razloga da podrži tu potrebnu odluku, kako zbog recentnih događanja vezanih uz nju samu, tako iz zbog povijesne slave koju baštini iz vremena kada je pripadala Pokretu nesvrstanih.
Sva bijeda hrvatske nesuverenosti pri donošenju važnih odluka možda se najbolje očituje kroz nemušto sročen tekst obrazloženja o nejedinstvenom stavu zemalja EU koje Hrvatska još nije član i kojim pokušava opravdat svoje kolebanje. A vrhunac ironije je u priči o podupiranju načela o postojanju dviju država, od kojih jednoj eto ne priznaje ni pravo na status promatrača. Ako tome dodamo informaciju da je dan prije glasanja u Generalnoj skupštini, vladu posjetio veleposlanik Izraela u Republici Hrvatskoj, upotpunili smo sliku.
Međutim, važno je napomenuti da Hrvatska tom ponižavajućom odlukom ovaj put nije pomogla svojim gospodarima, oni su ostali u manjini i to je dobro.
Činjenicu da nas ta odluka ne iznenađuje potvrđujemo sličnim kukavnim i podaničkim odlukama, kojima je u prošlosti Hrvatska podržala agresivne i zločinačke poduhvate svojih gospodara u svrgavanju režima , okupaciji i podčinjavanju suverenih država poput Libije, Afganistana i sada u Siriji. I u svim tim događajima uporno je radila u korist vlastite štete.
Ništa bolje nije ni u ostalim kukavnim državicama na području nekadašnje Jugoslavije. I njihove kukavne podaničke vlasti, postupile su prilikom glasanja u Generalnoj skupštini UN, poput Hrvatske. I to također ne iznenađuje, ali izostanak iznenađenja ne ublažava iskrenu ogorčenost dijela građana takvom politikom.
Jedina iznimka u ovom predmetu je stav Srbije, koja je iako ispostavljena koncentričnim pritiscima i sama vođena podanicima stranih interesa, ovaj put prilikom glasanja smogla snage i sačuvala vlastiti obraz davši svoj glas pravima na život i postojanje jednog šest desetljeća napaćenog naroda.

2. XII 2012.

Socijalistička radnička Partija
Zamjenik Predsjednika
Vladimir Kapuralin