ISTINA, A NE MANIPULACIJE I LAŽI!

Dana 20.9.2023. održan je saborski aktualni sat s Vladom RH, prvi nakon ljetne stanke, s temom izmjena i dopuna izbornog zakona, koji je prikazao svu raskoš manipulacije vladajućih, a radi se o tome da se ultimativni zahtjev Ustavnog suda o potrebnim izmjenama i dopunama Zakona o izbornim jedinicama izigrao od strane vlasti minimalnim i zanemarivim korekcijama postojećeg.

Temeljem toga nameće se pitanje: jesu li i dosadašnji izbori bili legitimni?

Kao po pravilu, vladajući su u nedemokratskoj, dakle svojoj, režiji skrojili novo rješenje Zakona o izbornim jedinicama i ponudili Saboru na usvajanje, zanemarujući, zapravo uporno ignorirajući, činjenicu da se izbori ne temelje na svojevoljnom popisa birača, na čemu inzistira HDZ, već na popisu stanovništva, pa se tako stvorio višak od cca 480.000 nepostojećih „glasača“ .

Socijalistička radnička partija Hrvatske je od svog nastanka 1997. učestvovala na svim dosadašnjim izborima, parlamentarnim, lokalnim i dr., te programski, bez obzira na postignute rezultate u stvorenim okolnostima teškog društvenog animoziteta, svoju političku borbu za socijalizam ne doživljava kao kratkoročno ulaganje, već ponajprije kao dio dugotrajnog političkog procesa u kojem se razvijaju različiti oblici konkretne političke i socijalne borbe za interese radničke klase i naših građana, vršeći pritisak na ideologije nacionalizma, neoliberalizma i zagovornike antikomunizma, snažno podržanih od strane retrogradnog klera, što po našem mišljenju od radničkih partija traži stalnu prisutnost među radnicima i biračima.

U dosadašnjem periodu, SRP nije dobio iz državnog proračuna ove zemlje niti jedan jedini dinar, kunu ni euro, kako su se već smjenjivale valute, već se više od četvrt stoljeća „financira iz džepa“ svog skromnog članstva.

Stoga imamo potpuno moralno pravo vlastima i strankama koje su potrošile milijune i milijune novaca poreznih obveznika, dakle našeg novca, reći: dosta je manipulacije!

Ovom prigodom, izbori se moraju temeljiti na istinitim i točnim podacima o broju stanovnika i punopravnih glasača. Tek u takvoj igri političko nadmetanje ima smisla. Sve ostalo je manipulacija i laž!

 

SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA HRVATSKE
20. 9. 2023.