Izjava za javnost povodom imperijalističke intervencije u Libiji

Izjava za javnost povodom imperijalističke intervencije u Libiji

Oštro protestiramo, što militantni imperijalizam, u ime Međunarodne zajednice, skrivajući se iza tobožnje zaštite civila, svojom intervencijom u Libiji ustvari uređuje svijet prema svojim zahtjevima i obmanjuje svjetsku javnost.

Ne pada nam na pamet da stajemo u obranu Gadafijevog despotizma, ali i u tom despotizmu ima više socijale i učešća naroda u vlasti, nego što nam nudi licimjerni i krvožedni imperijalizam. Uostalom, stvar je libijskog naroda da sam poravna račune sa Gadafijem, i to nipošto nije stvar Sarkozya i Obame. Ne brinu njih žrtve civila, već jasna adresa s kojima će u buduće potpisivati ugovore za eksploataciju nafte. Oni skidaju Gadafija jer procjenjuju da on nije ta adresa, a profitirat će naravno oni, a ne libijski narod.

Osobito je opasna činjenica da je u tu prljavu rabotu uvučena i Organizacija UN-a, koji to nažalost više i nisu.

Sramotna je i podrška Hrvatskih državnih vlasti toj profitožednoj intervenciji, ali iskreno rečeno i očekivana. Jer što to jedna tobožnja vlast u krletci NATO saveza može drugo i biti, do sluškinja. Ali za hrvatski narod to je gubitak i ono malo preostaloga dostojanstva i ugleda iz vremena Titove politike miroljubive koegzistencije među različitim političkim sistemima i ne mješanje u unutrašnje stvari suverenih zemalja.

Ivan Plješa, predsjednik SRP-a

Zagreb, 23.03.2011.

GINO STRADA: KOMENTAR NAPADA NA LIBIJU