MEĐUNARODNI DAN SOLIDARNOSTI S NARODOM VENEZUELE

NE IMPERIJALISTIČKOJ AGRESIJI NA VENEZUELU

 

Svjetsko mirovno vijeće (WPC) osuđuje najnoviju eskalaciju imperijalističke agresivnosti protiv naroda i vlade Venezuele izražene putem „Izvršne rezolucije“ američkog predsjednika B. Obame u kojoj se Venezuela proglašava „izvanrednom prijetnjom vanjskoj politici i nacionalnoj sigurnosti SAD-a“.

Svjetski miroljubivi subjekti i Svjetsko mirovno vijeće (WPC) smatraju to otvorenim miješanjem u unutrašnje stvari jedne suverene zemlje i daljnjim porastom imperijalističke agresivnosti, konkretno američke, koja ima za cilj destabilizaciju zemlje i podržavanje lokalne oligarhije koja se bori za očuvanje i zadržavanje privilegija.

U trenucima rastuće agresivnosti imperijalizma u svim dijelovima svijeta, izražene putem ratova, vojnih intervencija i svih oblika eksploatacije, SAD još jednom upućuju prijetnju narodu Venezuele.

Svjetsko mirovno vijeće (WPC) podržava narod Venezuele koji velikom većinom odbacuje subverzivne planove, kako one vanjske tako i one unutrašnje, i pruža

punu podršku pravu i odlučnosti naroda Venezuele da štiti dosegnuti bolivarijanski proces i radi na njegovom daljnjem jačanju, a kako bi postali istinski gospodari svoje sreće.

Svjetsko mirovno vijeće poziva sve svoje članove i prijatelje širom svijeta da se 19. aprila uključe u MEĐUNARODNI DAN SOLIDARNOSTI S NARODOM VENEZUELE.

WPC upućuje izraze podrške svojoj organizaciji-članici „Komitetu međunarodne solidarnosti – COSI“ i svim anti-imperijalističkim snagama u Venezueli i poziva na proteste protiv dekreta SAD te zahtijeva ukidanje „Izvršne rezolucije“ i sankcija protiv Venezuele.

Socijalistička radnička partija se pridružuje zahtjevu Svjetskog mirovnog vijeća i svih ostalih miroljubivih organizacija i pokreta širom svijeta da narodu Venezuele ne smije biti okrnjeno iskonsko pravo da upravlja vlastitom sudbinom.

 

Sloboda narodu Venezuele!

 

Vladimir Kapuralin

 

Sao Paolo SRB.pdf

Llamamiento del CMP sobre 19 abril_espanol.pdf

Global Day of action_19th April 2015.pdf