Njemačka država pokazala je svoje pravo lice!

Jučer je na višem regionalnom sudu u Münchenu nakon četiri godine završio proces protiv turskih drugova i drugarica iz TKP/ML (Turska komunistička partija/Marxisti-Lenjinisti). Glavni optuženik, Müslüm Elma, osuđen je na šest i pol godina zatvora zbog vođenja terorističke skupine u inozemstvu. Ostalih devet drugova i drugarica je zbog članstva u terorističkoj skupini u inozemstvu dobilo između dvije godine i devet mjeseci i pet godina zatvora (Duže nego André E., Holger G. i Carsten S., NSU-ovci koji su prije dva desteljeća vršili desni teror u Njemačkoj).

Sud je zaključio da su optuženi drugovi i drugarice vrbovali članove za partiju te da su organizirali događanja i prikupljali novac. To je istina, ali TKP/ML u Saveznoj Republici Njemačkoj nije priznata kao teroristička organizacija! Kao takvu je samo priznaje Erdoğanova Turska, koja je članica NATO saveza i ima sjajne odnose s Europskom unijom, a istodobno vrši agresiju na Kurdistan, već godinama ograničava slobodu tiska, ograničava prava za žene i LGBTQ+ manjinu i polako već godinama radi na ukidanju sekularizacije u Turskoj – na primjer, kroz pretvaranje starog muzeja (Aje Sofije) u džamiju. Pa su onda komunsiti koji dijele letke teroristi?

Njemačka je država danas još jednom pokazala na čijoj je strani: na strani Erdoğanovog fašističkog režima, koji slučajno kupuje gomilu njemačkih tenkova i koje potom koristi na svojoj južnoj granici u genocidnom ratu, a istodobno osuđuje (i njemačke!) novinare na zatvorske kazne. Njemačka država nije na strani radnih ljudi. Nije na strani potlačenih. Na toj strani smo samo mi. U Njemačkoj, u Turskoj, u Kurdistanu i u Hrvatskoj! Solidarnost s TKP/ML-om!

Sloboda za Müslüma Elmu i sve političke zarobljenike!

 

Slavko S.

Mladi Socijalisti