ODRŽANA 10. IZBORNO IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE HRVATSKE

U subotu, 24. 6. 2023., u Zagrebu je održana 10. Izvještajno izborna skupština Socijalističke radničke partije Hrvatske na koju su pristupili delegati iz svih organizacija Hrvatske.

Glavni referat o radu SRP-a i njegovog predsjedništva u mandatnom razdoblju, podnio je predsjednik Ranko Adorić. U iscrpnom izvještaju, analitički se osvrnuo prikazom djelatnosti Partije unutar organizacije, napose o provedbi programa dinamizacije rada na terenu, kao i njeno djelovanje u javnosti putem brojnih izjava za medije, proglasa i apela; učešća u platformi „Za radnički Zakon o radu“ sa sindikatima, lijevim političkim strankama i udruženjima; učešće na protestnim mitinzima podupirući opravdane zahtjeve radnika, žena i ugroženih skupina; susreti i suradnja s drugim partijama u inozemstvu , učešće na njihovim kongresima, čestitke; suradnja MS sa progresivnom omladinom svijeta; obilježavanje značajnih događaja iz razdoblja NOBa; obilježavanju 25.godišnjice od osnivanja SRP-a svečanom akademijom i dr. Podneseni su i pisani izvještaji o radu Glavnog odbora, Nadzornog odbora, Statutarne komisije i Mladih socijalista SRP-a te financijski izvještaj.

Nakon otvorene i kritičke diskusije o nekim spornim pitanjima i rješenjima, dade se zaključiti da je zajednički cilj svih sudionika boljitak, pozitivan razvoj i jačanje Socijalističke radničke partije.

Na skupštini je za predsjednika SRPH ponovno izabran Ranko Adorić, dipl. ing., iz Splita., a za zamjenika predsjednika Vlado Kapuralin iz Pule, predsjednik Odbora za međunarodnu suradnju te članovi Predsjedništva, Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Statutarne komisije.

Novi/stari predsjednik u završnoj se riječi zahvalio drugaricama i drugovima na ponovnom povjerenju s pozivom da samo zajedničkim naporima možemo ostvariti snažniji utjecaj našeg progresivnog programa u javnosti.

https://dalmatinskiportal.hr/hrvatska/ranko-adoric-iz-splita-ponovno-izabran-za-predsjednika-srp-a/173089

Zagreb, 24. 6. 2023.

Socijalistička radnička partija Hrvatske