PODRŠKA RADNICIMA CALUCEMA U PULI

Gradska organizacija Socijalističke radničke partije podržava radnike pulske tvornice cementa Calucem u njihovoj legalnoj borbi za primanja koja bi bila adekvatna uloženom trudu, uvjetima na radnom mjestu, rastu životnih troškova i koja bi im omogućila dostojanstven život.

Na osnovu dostupnih informacija, s jedne strane, tvornica nije u krizi, bilježi dobre poslovne i financijske rezultate, a s druge, plaće su male, radnici su nezadovoljni, a prisutna je i visoka fluktuacija. To upućuje na standardni obrazac prema kojemu kapitalizam funkcionira, a taj je -da bi kapitalisti zadovoljili svoju pohlepu za rastom profita, moraju štedjeti na radničkim plaćama koje su za njih trošak.

Raduje nas informacija iz koje je uočljivo, da su konačno i sindikalni vođe, kako oni interni, ali i oni na strukovnoj razni, postali toga svjesni. Cinizam koji je uprava tvornice uputila među javnost u kojem hini kako „ostaju predani razumijevanju potreba cijenjenih zaposlenika“ u konkretnom slučaju nije ništa drugo doli posipanje soli na radničke muke.

Solidarni a budućim koracima radnika Calucema, želimo im da uspiju u svojim pravednim zahtjevima.

https://www.glasistre.hr/pula/2024/07/11/srp-pula-da-bi-kapitalisti-zadovoljili-svoju-pohlepu-za-rastom-profita-moraju-stediti-na-radnickim-944660

U Puli 10. VII. 2024.
Predsjedništvo GO SRP Pula