Podrška SRP-a Socijalističkoj partiji Slovenije povodom prijevremenih izbora

Socijalistička radnička partija Hrvatske izražava punu podršku Socijalističkoj partiji Slovenije povodom prijevremenih izbora koji će se održati u lipnju te želi uspjeh na nivou cijele Slovenije. Također, pozivamo sve ljevičarsko-progresivne ljude  te pravdoljubiv narod Slovenije da na izborima glasa za Socijalističku partiju Slovenije. Medijska blokada koju doživljavaju naše drugarice i drugovi iz Slovenije identičan je pokušaju utišavanja i zatiranja ljevičarskih snaga u RH s kojom se i SRP bori od svojeg osnutka 1997. godine. Dosljedno propagiranje socijalističkih ideala borba je koja će uroditi plodom i koju će narodi Slovenije i Hrvatske, kao i diljem svijeta, odabrati kao alternativu kapitalističkom divljaštvu.

Međusobno podržavanje naših partija na izborima kao i buduća suradnja, a u svrhu ostvarivanja socijalističke perspektive i ukidanja kapitalizma kao destruktivnog i povijesno prevladanog društvenog uređenja, jedini je ispravan put. Slijedeći najsvjetlije tradicije i kao ideološki nasljednici SKS i SKH, istovremeno s gnušanjem odbacujemo reviziju povijesti koja je zahvatila sve države (danas u polukolonijalnom položaju) nastale nasilnim razbijanjem SFRJ te privremenim izguravanjem socijalizma s naših prostora.

Suradnja naših partija, kao i svih komunističkih i radničkih partija iz regije, direktna su demonstracija zajedničke borbe koja će nas dovesti u društvo pune emancipacije čovjeka kao i oslobođenja rada od okova kapitalizma!

 

Živjela Socijalistička partija Slovenije!