POSJETA DELEGACIJE YU CENTAR TITO

U subotu 17. septembra/rujna, u prostorijama SRP-a GO Pula, održan je sastanak s delegacijom „Yu centar Tito“ iz Beograda. Delegaciju su sačinjavali Goran Miladinović predsjednik, uz kojeg su bili članovi Boris Petković, Jovica Dreković i Radomir Mandić. Susret je održan u sklopu šire turneje, tokom koje su drugovi iz Beograda posjetili Zagreb. Tom su prilikom razgovarali s članovima zagrebačke organizacije SRP-a. Također su položili cvijeće na grobnicu heroja i spomenik djeci Jasenovca na Mirogoju

Nakon Zagreba, gosti su otišli u Sežanu i Kopar, gdje su ih primili lokalni funkcioneri. Obišli su lokalitet fašističkog logora na prostoru nekadašnje rižarne San Saba u Trstu, a u Izoli su se sastali s članovima Društva Josip Broz Tito s kojima su dogovorili suradnju.

U Puli su ih dočekali članovi Društva Josip Broz Tito i UABA s kojima su posjetili Brione i Rovinj. Tokom sastanka u prostorijama SRP-a, gosti su nas upoznali s aktivnostima u toku i programom za nastupajuće razdoblje, a mi smo goste upoznali s aktualnim stanjem u Hrvatskoj.

Vladimir Kapuralin