PREDIZBORNA MANIPULACIJA

Socijalističke radničke partije HrvatskeSRP najnovije poteze Vlade Republike Hrvatske o jednokratnoj pomoći zaposlenima i umirovljenicima te pompozni pritisci na poslovne subjekte i trgovačke lance da snize cijenu određenog broja artikala, kao i većina naših građana, ocjenjuje da su došli vrlo kasno.

Postavlja se pitanje, je li Vlada bila u dogovoru s trgovačkim lancima kada su dizali cijene i je li to rađeno pod njihovom dirigentskom palicom, više cijene – više PDV-a. Već sami zahtjev da se cijene artiklima vrate na one iz 31. 12. 2022. govori da je Vlada amnestirala sve one koji su do tada enormno podizali cijene pred valutnom promjenom. Dakle, odsustvo pravovremene reakcije Vlade, nasuprot drugih zemalja, na inflaciju i enormni porast cijena bitno je umanjen ionako mizerni standard naših građana. Ujedno, ciljano zakašnjele mjere upravo su poslužile da se Vladin „paket pomoći“ donese što bliže predizbornom vremenu kao providna predizborna manipulacija.

Apsolutno je jasno da jednokratna pomoć može biti samo kap koja neće ugasiti požar daljnje erozije životnog standarda, kako radnih ljudi, naročito umirovljenika, tako i onih s posebnim potrebama i gotovo svih naših građana. Oko milijun primatelja pomoći znači da je jedna trećina stanovništva zapravo socijalno ugrožena.

Stoga umjesto milostinje tražimo od Vlade Republike Hrvatske da se ostavi demagogije, već da visinu plaća, mirovina i drugih davanja permanentno usklađuje s rastućim troškovima života, čime bi se umanjile negativne posljedice sve veće migracije naših ljudi, demografska katastrofa, pomanjkanje radnika i mnogo toga drugog.

 

SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA HRVATSKE

16. 9. 2023.

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/srp–vladine-mjere-su-dosle-prekasno–trecina-stanovnistva-je-socijalno-ugrozena/180795