Priopćenje za javnost SRP-a grada Zagreba

Socijalistička radnička partija Hrvatske

Gradska organizacija Zagreb

 

Zagreb 19. 3. 2015.

 

 

Na održanoj sjednici 18. 3. 2015.god., rukovodstvo zagrebačke organizacije SRP-a pozdravilo je akciju „spašavanja“ Imunološkog zavoda uključivanjem građana u kupnju dionicate se isto i samo uključilo u kupnju istih pozvavši sve svoje članove i simpatizere da se pridruže pod motom: „KUPUJMO SVOJE I NEDAJMO DRUGOM – OVE VLASTI NAS VOZE POGREŠNOM PRUGOM“.

Imunološki zavod kao najstariji proizvođač lijekova preživio je Austro-ugarsko carstvo, Nezavisnu državu Hrvatsku i (kako to zlobnici i lažovi kažu) Titov totalitarni sustav pa se pitamo da u obećanom blagostanju za njega, njegovu struku i njegove radnike nema mjesta.

Podsjećamo da je grad Zagreb u onom (samo budalama) totalitarnom sustavu u kojem je, osim političke demokracije, svih drugih oblika demokracije bilo bitno više, bio prvi industrijski grad jugoistočne Evrope i male Azije. Gdje je danas? Koje je sljedeće poduzeće na redu?! Tko sutra gasi proizvodnju i po čijem diktatu i čiji to radnici ostaju bez posla?

Ovom prilikom apeliramo na zamjenicu gradonačelnika grada Zagreba da stavi potpis na dokument za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu i time omogući rad radnicima kako bi mogli proizvodnjom živjeti od svog rada i spriječiti uvoz proizvoda koji su dosad proizvodili i nadalje mogu proizvoditi. Ne ponavljajte  greške Bandića učinjene s mnogim zagrebačkim poduzećima (npr. Tvornice duhana Zagreb – dok je Mario Iveković, predsjednik jednog od pravih sindikata, s radnicima ležao u tvornici štiteći je, a mi SRP-ovci k’o psići oko tvornice, a Bandić „pustio“ policiju da omogući preseljenje u drugu regiju gdje im je po famoznom zakonu o radu omogućen rad u mjestu u kojem nije bilo ukupno stambenog prostora koliko je tvornica brojala radnika). Ne uzvikujte kao on „idemo delat“. A gdje delat? Zna se, zna se – u Njemačku i svijet. Iz lijepe nekad naše sada Bandiću vaše – trbuhom za kruhom.

Napominjemo  da ne davanje prilike da se u Imunološkom zavodu pokrene proizvodnja ravno je zločinu nad radom i narodom.

 

Za SRP grada Zagreba

Gojko Maričić