PROTIV plutajućeg LNG terminala u Omišlju

Podrška inicijativi “Mirela za Omišalj i Njivice”

Socijalistička radnička partija s velikim zanimanjem prati kampanju i podržava pravednu borbu načelnice Omišlja (Krk) Mirele Ahmetović protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala u Omišlju. Principijelnim zauzimanjem za interese svojih sumještana, koji su joj podarili povjerenje na izborima, gđa Mirela se bespoštedno uhvatila u koštac s Vladom RH i razotkrila mnoge interesne sfere od kojih se ni jedna ne zauzima za lokalno stanovništvo na otoku Krku, već se radi o klasičnom podilaženju krupnom kapitalu. To se najjasnije vidi u raskrinkavanju i objavljivanju jasnih stavova inicijative „Mirela za Omišalj i Njivice“:

Gotovo je patetična, naoko iznenađujuća, ali i krajnje licemjerna sreća kojom isijava veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, a sve zbog ulizivačke odluke Vlade RH da novcem građana Hrvatske gradi LNG terminal u Omišlju.
Osobno me njegova reakcija i ne čudi i ona još jednom nedvojbeno ukazuje na činjenicu da je gradnja tog terminala američki, a ne hrvatski nacionalni interes iako će biti plaćen novcima hrvatskih, a ne američkih građana.
Pritom se gospodin veleposlanik ljubavnim cvrkutom zahvaljuje i na sva usta hvali svoja dva pijuna, premijera Plenkovića i ministra Ćorića. Da nije tragično bilo bi smiješno. Kako bilo, imamo još jedan u nizu dokaza za čije interese Plenkovićeva vlast pljačka građane Hrvatske.
Gospodine Plenkoviću, ni građani ni ja još Vam nismo rekli svoju zadnju!

Socijalistička radnička partija posebno podržava kritiku kompradorskog stava Vlade RH koja, kako sa svojim predstavnicima na lokalnoj razini tako i na nivou Hrvatske, želi predstaviti gradnju plutajućeg LNG terminala kao nacionalni interes RH, dok u stvarnosti pogoduju ekonomskim interesima SAD-a. Javnosti nije predstavljena precizna studija o ekonomskim pokazateljima samog projekta iza čega se, u već višestruko ponovljenoj maniri, nazire samo još jedna obmana i „čerupanje“ građana naše zemlje.

Gotovo mafijaškim postupcima namještanja i davanja SAD-u točke preko koje će plasirati svoj skupi plin (jedini kupac je naš HEP), koji će se prodavati građanima RH, nažalost je već uhodana praksa i unosno posredništvo maloj interesnoj skupini, što dokazuje da je demokracija i suverenitet samo mrtvo slovo na papiru i da je Hrvatska u polukolonijalnom, vazalnom položaju. Putem uljepšavanja situacije kroz režimske i privatne medije, lokalno stanovništvo se gotovo dovelo pred svršen čin. Zato podupiremo hrabru načelnicu Mirelu Ahmetović! Zato želimo pokazati da postoji snaga otpora polukolonijalnom položaju Hrvatske, koja će neminovno rasti!

Socijalistička radnička partija poziva sve svoje članove i simpatizere, kao i sve građane RH da iskažu solidarnost s inicijativom „Mirela za Omišalj i Njivice“. Pokažimo predstavnicima krupnog kapitala crveni karton uz jasne poruke:

Protiv izgradnje plutajućeg terminala LNG-a!

Dosta je laganja i pogodovanju interesima krupnog kapitala!

 

Socijalistička radnička partija

Gradska organizacija Rab