REZERVNO SUČELJAVANJE U NOVINARSKOM DOMU

Sučeljavanje stranaka, koje je trebalo biti održano prošlog petka na HRT-u, otkazano je zbog primjedbi koje su upućene zbog selektivnog pristupa kojeg su organizatori zauzeli prilikom odlučivanja tko bi trebao učestvovati na sučeljavanju. Zamjerka HRT-u bila je da je „svojim postupcima pokazao da ih ne zanimaju demokratski procesi“.

Dakle, nadobudne predstavnike zakinutih stranaka ne smeta to što subjektivnim odabirom učesnika nisu sve stranke koje se natječu na izborima dobile jednaku priliku da se suoče međusobno i prikažu građanima i da je time narušen princip pravičnosti. Nego, eto, nisu ispoštovani „demokratski“ principi.

Zakinute stranke iskoristile su svoje „demokratsko“ pravo i sazvale rezervno sučeljavanje istu večer u Novinarskom domu u Zagrebu kako bi se time ispoštovalo „osnovno pravo građana da budu informirani o sudionicima izborne utrke i da je upravo u širokoj paleti izbora sadržana bit demokracije“.

Pozvani su: konzervativna koalicija Spremni, koalicija Naprijed Hrvatska, OraH, Radnička fronta, koalicija Za grad i Živi zid.

I tu su skočili sami sebi u usta – jer su postupili na isti način kao i oni koje kritiziraju. Ni oni nisu pozvali sve učesnike koji su bili izostavljeni sa poziva HRT-a. Kojim su se kriterijima služili kad su uputili pozive valjda znaju samo oni, ali SRP nisu pozvali. I time su „demokratskim“  principima nadvisili principe pravičnosti.

 

 

Vladimir Kapuralin,

predsjednik SRP-a