Priopćenje Socijalističke radničke partije Hrvatske povodom rezolucije Europskog parlamenta koja izjednačava komunizam i nacizam

 

Sablast komunizma (ponovno) kruži Europom

Europski parlament je povodom 80-te obljetnice početka Drugog svjetskog rata usvojio sramotnu rezoluciju koja osudom „totalitarizama“ promiče nehistorijsku identifikaciju komunizma i nacizma i svjedoči o eskalaciji antikomunizma u Europi. Izgleda da „sablast komunizma (ponovo) kruži Europom“.

Laž koja izjednačava socijalističku i nacističku državu razotkriva se već pukom činjenicom da je nacifašizam dijete kapitalizma, da ga kapitalizam rađa i njeguje. Osim toga, rezolucija uopće ne spominje rasne zakone koji svjedoče da je nacizam u svojim temeljima zločinački režim, kao ni činjenicu da je komunizam, bez obzira na zastranjenja u realizaciji, ideja izgradnje boljeg i pravednijeg društva.

Rezolucija je puna bezočnih laži, bijedni povijesni revizionizam koji sugerira da je Sovjetski savez bio saveznik nacističke Njemačke i da je Ugovor o nenapadanju (pakt Ribbentrop-Molotov) bio početna točka podjele Europe na interesne sfere dvaju totalitarizama, uopće ne spominjući neke ranije sporazume, među njima i Minhenski kojeg su Engleska i Francuska sklopile s Hitlerovom Njemačkom i Mussolinijevom Italijom i kojim je, politikom popuštanja Hitleru, raskomadana Čehoslovačka, kao uvod u Drugi svjetski rat.

Rezolucija zanemaruje i druge činjenice – da je Sovjetski Savez podnio ogromnu žrtvu u borbi protiv fašizma s više od 20 milijuna mrtvih i da su njemačke oružane snage najveće gubitke (80%!) pretrpjele u borbi protiv Sovjeta.

Za Rezoluciju su glasali i hrvatski zastupnici u EU parlamentu, čak i oni iz SDP-a i IDS-a koji se busaju u prsa antifašistička – onda kad im trebaju glasovi antifašista. Sramotno!

Usvojeni tekst rezolucije (RC-B9-0097/2019)

https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-0021_HR.html?fbclid=IwAR0SnuzwPCPLZV42ADK94-mWNkZ9EAoDxm1jg0dThZx_naJSSEW5r8W1ovo

Rezultati glasanja

https://www.europarl.europa.eu/plenary/hr/votes.html?tab=votes&fbclid=IwAR2ggetSoKrQhCjm9KdLmVxml0owXERNaqOdAenUPoTCqiABh1xgCvyJ1t4

Šuplja priča o „totalitarizmima“ se uporno ponavljaju i u EU i kod nas, a služi samo jednoj svrsi –izjednačiti komunizam/socijalizam s nacifašizmom i u korijenu sasjeći ideju boljeg i pravednijeg društva. A to neće proći! No pasaran!

Unatoč pokušajima da se ispriča neka „alternativna povijest“ i zabrane komunistički simboli, unatoč uništavanju spomenika i pokušajima prekrajanja sjećanja, unatoč klevetama i lažima i sramotnim rezolucijama  – istina će ostati istina i zasjati će punim sjajem.