Samoupravljanje: radnička perspektiva

Samoupravljanje: radnička perspektiva

Ove  sunčane subote (2. travnja 2011.), na protestom okupljanju, kakva se već neko vrijeme održavaju na splitskoj rivi, u organizaciji grupe mladih fejsbukovaca, značajnije je participirao i splitski SRP, koji je, uz već uobičajen i prepoznatljiv javni nastup pod crvenim zastavama i radničkim parolama, ovaj puta zaslužan i za isticanje zahtjeva za samoupravljanjem. To je čak izazvalo malu nervozu kod organizatora i nekih učesnika demonstracija, valjda naviklih na manje izravno traženje „izravne demokracije“.

Našim transparentima jasno smo iskazali zahtjev za korijenitim društveno-ekonomskim promjenama, jednako tako i s neslaganjem s članstvom Hrvatske u NATO savezu. Tako smo dali svoj doprinos da demonstracije u  Splitu i šire dobiju svoj klasno-socijalni i anti-imperijalistički ton.

Protestu su se pridruzile i radnice „Uzora”, anarhosindikalisti i drugi. Odaziv građana nažalost nije bio velik, ali važno je da se ipak u svim sredinama konačno stvara vidljivi ljevičarski pritisak i da on bude trajnog karaktera.