SLOBODA ZA AHED!

Ahed Tamimi, šesnaestogodišnja Palestinka koja od svojeg rođenja živi pod izraelskom okupacijom u Nabi Salehu (naselje u blizini Ramallaha), očit je primjer otpora imperijalističkom teroru izraelske države. Ahed potječe iz obitelji koja se godinama herojski suprotstavlja okrutnom okupacijskom režimu poznatom po otimačini, psihičkom i fizičkom zlostavljanju, u potpunosti slijedeći neljudsku politiku apartheida koja desetljećima terorizira palestinski narod.

Ahed Tamimi je svu svoju hrabrost i odlučnost pokazala kada se suprotstavila dvojici teško naoružanih izraelskih vojnika uz prijetnju: „Bježite odavde ili ću vas udariti!“.  Ahed je potom vojniku „udarila šamar“ te time zaradila optužbe od strane izraelskog tužiteljstva zbog „nanošenja teških fizičkih ozljeda“, „onemogućavanja obavljanja dužnosti vojnika“ i sl.

Ahed Tamimi nije udarila šamar samo izraelskom okupacijskom vojniku, već cjelokupnom izraelskom apartheid režimu te je pokazala da je pravda na njenoj strani bez obzira na vojnu i materijalnu nadmoć izraelskog okupatora.

Nakon svega joj prijeti robijanje u kazamatima, a sljedeći praksu izraelskog sudstva, preko 99% svih optuženih maloljetnika bivaju osuđenima. U proteklih 16 godina, izraelska vojska je u prosjeku ubila jedanaestero djece mjesečno.

SRP i Mladi Socijalisti pozivaju sve radničke i progresivne organizacije da se solidariziraju s Ahed Tamimi i palestinskim otporom!

SRP i Mladi Socijalisti zahtijevaju trenutačno oslobađanje Ahed Tamimi i svih palestinskih političkih zatvorenika!

 

Sloboda za Ahed!

Živio proleterski internacionalizam i solidarnost!