SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA GRADA ZAGREBA – PORUKA BIRAČIMA

NE GLASAJTE ZA NAS!

 

Ne glasajte za nas –  jer mi smo za cjelokupne reforme države i društva.
Za organizacijsko ustrojstvo Hrvatske s četiri povijesne autonomne pokrajine kroz povijest prepoznatljive:
– uža Hrvatska (imala je Sabor Banovine Hrvatske)
– Slavonija
– Dalmacija (imala je Dalmatinski Sabor)
– Istra (imala je Istarski Sabor)

Za Republiku koja bi imala isključive ovlasti u strategiji razvitka, osiguranju jedinstva tržišta, vanjskoj politici i obrani. Sve druge ovlasti prenijele bi se na regije, odnosno na pokrajine.

Mi se zalažemo za takvu lokalnu samoupravu u kojoj bi građani ostvarivali svoju, na demokratski način izabranu, vlast i rješavali pitanja od svog neposrednog i zajedničkog interesa, svojih obitelji, svog sela, općine ili grada.

Mi se zalažemo za punu autonomiju jedinica i tijela lokalne samouprave, za njihove vlastite izvore financiranja i za efikasan nadzor građana nad radom svojih predstavnika u mjesnim odborima,  općinama, gradovima i republici (s pravom opoziva), a posebno u vezi s gospodarenjem imovinom i financijskim sredstvima.

Ne glasajte za nas – jer mi smo za volonterski rad svih biranih organa – od mjesnih, općinskih, gradskih do republičkih (rad iz časti, plaćanje samo putnih troškova). Ukidanje saborskih mirovina. Sva ta sredstva usmjerili bi za dizanje tvornica i ostalih grana privrede.

Ne glasajte za nas – jer mi smo za naše banke i našu valutu u našoj državi. Oni koji su preuzeli likvidne banke iz bivšeg sistema zadužiše ih (opljačkaše), saniraše s 87 milijardi kuna i prodaše za jednogodišnju otplatu duga. Sada te bivše naše banke iznose iz naše zemlje 17 milijardi kuna godišnje dobiti i plasiraju u razvoj privrede svojih zemalja. Plijene nekretnine našeg stanovništva, namećući mu nepodnošljive uvjete otplate kredita i bacaju ga na ulicu.

„Švicarac“ u Švicarsku – Kuna u Hrvatsku!

Ta sredstva bi se stavila u funkciju obnove naše uništene privrede.

Ne glasajte za nas – jer mi smo za povrat poduzeća od posebnog društvenog interesa, a koja su neophodna za razvoj države i društva (kičma razvoja) i njihovo stavljanje u društveno vlasništvo koje se pokazalo bitno boljim od svih drugih oblika vlasništva po državu i društvo. Tim oblikom vlasništva, izlaskom iz državotvornog sastava SFRJ, bili smo četvrta zemlja po razvoju u svijetu -gdje smo danas!? Samo nam Deutsche Telekom odnosi 1 milijardu kuna godišnje. Koliko „Mol“, a koliko drugi?

Ne glasajte za nas – jer mi smo za pravo i radnika na većinsko vlasništvo u poduzećima (čl.56 Ustava to omogućuje a Zakon to onemogućuje – dozvoljava samo25%).

Mi smo za život od rada – dostojan čovjeka. Povrat u poduzeća upravnih odbora i radničkih savjeta. Biranje menadžera od strane radničkih savjeta i da isti dijele sudbinu poduzeća zajedno s radnicima. Ukidanje nadzornih odbora jer ne dijele sudbinu s radnicima.

Mi smo za formiranje radničkog dioničkog fonda u kojem bi samo radnik mogao trgovati sa svojim dionicama bez prava prodaje trećim licima (time bi se zaštitilo radničko dioničko vlasništvo).

Mi smo za dio dobiti i radu (radniku pripada dio dobiti razmjerno uloženom radu), a ne samo kapitalu.

Za drastično pooštrenje kaznenih Zakona za privredni kriminal i napada na državnu i osobnu imovinu (u ovom času samo je crkvena imovina zaštićena – siromah iz „škrebice“ ukrade 10 kn i čeka ga 2 godine zatvora; gradonačelnik “ošteti“ grad za stotine milijuna kn; premijer proda „državu“ i s našim parama plate jamčevinu – kupuju slobodu). Ukinuli bi jamčevinu.

Mi smo za efikasno nekorumpirano, nestranačko i odgovorno sudstvo u kojem sudac ne bi imao pravo na ponavljanja grešaka. Poštovao bi se suverenitet samostalne države. Ne bi bilo „Locirati-uhititi-transportirati“, niti bi bilo isporuke tvoraca naših obavještajnih službi. Te i sve takve probleme rješavali bi sami.

Ne glasajte za nas – jer mi smo za slobodu vjere, ali i za vjeronauk u crkvama i džamijama, a ne u školama.

Mi smo za proglašenje Vatikanskih ugovora ništavnim; ne samo zato što moramo dizati kredite koje ne možemo vratiti da bi Vatikanu dali, već jednostavno te milijarde nemamo. Jedina smo zemlja koja je takav ugovor sklopila. Pa i Irska je katolička zemlja,a odbila je isti ugovor s objašnjenjem da bi to bila neustavna radnja.
Ne bi nam popovi birali vlast.

O moj bože – što se može! Neće ovaj narod shvatiti još dugo: vjera je jedno – popovi su drugo!

S naše strane i tu bi se stavila točka jer pokazaše oni kako se država i narod „legalno“ pljačka.

Preispitali bi obaveze pomoći BiH i uskladili s mogućnostima.
Ne glasajte za nas – dužničkom ropstvu brzo bi na kraj stali – zaštititi tržište vlastito bi znali. Ne bi niti bilo gladnih usta, Slavonija kod nas ne bi bila pusta. Zagreb bi dobio na mjestu započete i nikad izgrađene bolnice, u „Blatu“ suvremeno lječilište i kupalište s termalnom vodom (dva izvora postoje), a Zagrepčani dioničko vlasništvo nad objektima u iznosu 10 godišnjeg ulaganja u isto (uložili su cca 250 milijuna €).

 

GLASAJTE ZA ONE – koji vam u ime samostalnosti i demokracije – stvoriše državu lopova i aristokracije!

 

NE GLASAJTE ZA NAS – ne trebamo vlasti; puštamo druge –  jer iz ove države još uvijek se nađe ponešto za krasti!

 

 

Predsjedništvo SRP-a grada Zagreba

https://www.facebook.com/SRPGOZG/photos/a.174128822687589.28564.174127982687673/174954022605069/?type=3&theater