Sretna nova godina!

Srp nova godina.Članovima i simpatizerima SRP-a, kao i svim onima koji povremeno ili redovito prate našu stranicu, iskreno želim da ih zajedno sa njihovim najmilijima u Novoj godini prati dobro zdravlje.

Namjerno i sa razlogom izostavljam stereotip “da nam bude bolja od prethodne”, koji je postao konstanta u ovo čestitarsko vrijeme, zbog toga što bi upućivanje ove otrcane fraze predstavljalo atak na zdrav razum uopće i potpuno misaono omalovažavanje onoga kome je poruka upućena. To navodim zbog toga što većina onih koji upućuju takvu poruku, kao i onih kojima je upućena vrlo dobro znaju da tako neće biti. A neće biti zbog toga što aktualni vrijednostni model koji se zasniva na profitu isključuje čovjeka i omogućava tek manjini da joj bude bolje, a na uštrb izrabljivane većine.
Kako stvari stoje izvjesnije je očekivati da umijesto bolje, bude gore, kao što je uostalom i do sada bivalo. Upravo u tome vidimo mogućnost da se pokrenu društveni procesi koji bi težili ukidanju postojećih nepravdi.
Stoga u vremenima koja nailaze želim svim ljudima dobre volje puno energije, strpljenja, dosljednosti, ustrajnosti, uzajamnosti i međusobnog razumijevanja u borbi za postavljene ciljeve.
Zajedno naprijed na jedinom putu.

Vladimir Kapuralin, predsjednik Socijalističke radničke partije Hrvatske