SRPOVCI SPLITA OBILJEŽILI DAN ŽENA

SRP-ovci Splita su i ove godine obilježili 8. mart – Međunarodni dan žena nizom aktivnosti popout izjavom za javnost pod nazivom „Borbom, a ne slavljem za svoja prava“, upućeno svim medijima.

U prostorijama Gradske organizacije Split u srijedu, 07. 03. 2018., održano je tradicionalno „drugarsko popodne“ – druženje članova, prijatelja i simpatizera te članova Društva Josip Broz Tito, SAB-a i nacionalnih manjina.

U ime domaćina, prigodnim riječima prisutne je pozdravio predsjednik Ranko Adorić  te ih je pozvao na sutrašnje dijeljenje cvijeća na Rivi kao i učešće u protestnom maršu. Uz skromni meni, za dobro raspoloženje pobrinule su se članice Prosvjetinog pjevačkog zbora s partizanskim, revolucionarnim, radničkim i pjesmama o Titu te zabavnim sve do večernjih sati.

U četvrtak, na Dan žena, kroz jutro na splitskoj Rivi dijeljeni su garifuli (karanfili) našim sugrađankama, koje su vidno iznenađene, vrlo susretljivo i toplo reagirale s pozivom da se i same aktivnije uključe u otpor nepovoljnim trendovima položaja žene u našem društvu. Događaj je zabilježila medijska kuća TV N1 kojoj je dana i izjava.

U popodnevnim satima smo se priključili protestnom maršu žena Splita pod nazivom „Računajte na otpor“ u organizaciji ženskog udruženja povodom 100. godišnjice organiziranog otpora žena u Splitu.

 

Split, 08. 03. 2018.

Gradska organizacija Split

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL