ŠTRAJKAČKI ODBOR DI-OKI ZAGREB – ŽITNJAK

ŠTRAJKAČKI ODBOR DI-OKI
ZAGREB – ŽITNJAK

JAVNA PODRŠKA

Socijalistička radnička partija Hrvatske, a posebno Gradska organizacija SRP-a Zagreb, podržava vaše odlučne zahtjeve za isplatom zaostalih plaća i osiguranjem uvjeta za nastavak poslovanja DI-OKIJA, jer, ako ne direktno ova Vlada upravo je država svojom antiradničkom politikom uništila mnoge nekad uspješne tvrtke, širom Hrvatske, a među njima i vašu, što je, nažalost, i hipoteka ove Vlade, htjela ona ili ne.

Čvrsto stojimo uz vas, spremni i da se sa svojim članstvom priključimo vašim prosvjedima, a i pozivom građana Zagreba da izraze čin solidarnosti s vama, ali i čin društvenog protesta, protiv nedopustivih pojava neisplaćivanjem plaća radnicima.
Također smo svjesni da vaši problemi ne proizilaze samo iz ponašanja vašeg vlasnika nego prije svega iz kapitalističkog poretka koji obespravljuje radnika i stavlja ga u poziciju troška. Trajno rješenje je tek u sistemu koji osigurava da sredstva za proizvodnju budu pod kontrolom onih koji rade i koji ih stvaraju, a to su svi radnici. Za to je potrebna politička akcija svih radnika, a ne samo sindikalna u pojedinim tvrtkama.
Uostalom DI OKI je vaš jer vi ste ga stvorili, samo vam je to jedna banditska vlast oduzela. Na to ne smijete pristati. Pretvorba mora biti ukinuta i tu je rješenje svih problema.

Predsjednik GO SRP-a Zagreb
Mišo Mrvoš, profesor.

Predsjednik SRP-a
Ivan Plješa, dipl.ekonomist