UDAR ZAHAROVE NA BRITANIJU: Vi ste svetski rekorderi u genocidu!

UDAR ZAHAROVE NA BRITANIJU: Vi ste svetski rekorderi u genocidu!

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova objavila je jedan zanimljiv tekst u moskovskoj Pravdi. Dio toga prenijeli su naši drugovi iz Komunista Srbije na svojoj stranici.

Glasnogovornica je na dojmljiv način, britkim jezikom, bez ustručavanja, ali potkrepljeno činjenicama, razotkrila bit britanskog ekspanzionizma, osvajanja teritorija, porobljavanja i koloniziranja domorodačkih naroda i provođenja genocida nad njima.

Doduše, fokusirala se u kontekstu nedavnog zaoštravanja odnosa između Velike Britanije i SAD, s jedne strane, i Rusije, s druge, opravdano na Britance, zaobilazeći ostale zapadnoevropske narode.

Paradoksalno je, ali istinito, da su najveći zagovarači tzv. demokracije, ljudskih prava i sloboda, a to se odnosi na gotovo sve zapadnoevropske narode, tokom cijelog novog vijeka bili pljačkaši svega vrijednoga na što su naišli prilikom svojih osvajanja i svirepe ubice koji su na najokrutniji način istrijebili mnoge narode i uništili njihove civilizacije.

Prilikom detekcije osvajanja i porobljavanja vanevropskih teritorija, ne smijemo zaobići ni crkvu koja se na neki način putem križarskih ratova upisala kao rodonačelnik osvajanja koja su slijedila i prilikom kojih je ispred ognja i mača išao križ.

Nakon otkrića Amerike, crkva je svojim objavama i dekretima otvoreno zagovarala i opravdavala porobljavanje naroda novootkrivenih zemalja, uz ekskluzivno pravo prisvajanja svega blaga koje se tom prilikom pronađe.

 

Vladimir Kapuralin,

član predsjedništva SRP-a