Zahvala inicijative 67 je previše

Zagreb, 25. travnja  2019.

SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA HRVATSKE                                                      

 

Zahvala inicijative 67 je previše

 

Poštovane kolegice i kolege,

Organizacijski odbor inicijative 67 je previše, koju čine Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Nezavisni hrvatski sindikat i Matica hrvatskih sindikata, zahvaljuje na potpori koju ste nam jučer uputili.

S obzirom da je mirovina, kao uvjet socijalne sigurnosti u starosti,  pitanje koje nas sve ujedinjuje jer  se tiče svih građana – zaposlenih, nezaposlenih, umirovljenika, starijih, mladih koji će tek stupiti u svijet rada … svih političkih, svjetonazorskih  i drugih opcija i opredjeljenja – očekujemo da će inicijativa postići uspjeh koji se neće moći ignorirati!

Da bi se to ostvarilo, ključna je potpora i aktivnost organizacija civilnog društva, političkih stranaka i njihovih aktivista, poznatih i nepoznatih pojedinaca i dr., svih koji mogu pridonijeti uspjehu akcije i dovesti do promjene.

Sve su dosadašnje vlade mirovinske reforme provodile na štetu radnika. No, mi se zalažemo da mjere  poboljšanja fiskalnih učinaka budu praćene mjerama poboljšanja socijalnih učinaka reforme uz osiguranje  većeg stupnja pravičnosti i u fazi prikupljanja doprinosa i u fazi ostvarivanja mirovinskih prava. O tome je važno govoriti javno i otvoreno te argumentirano pobijati retoriku vladajućih kao i tzv. neovisnih stručnjaka.

Nadamo se kako ćete i nadalje promovirati ovu temu u javnosti kao jednu od vaših tema tijekom kampanje za Europski parlament, kada će pažnja medija biti pojačana. Za sve informacije, podloge, materijale i dr. stojimo vam na raspolaganju.

Kao što vjerojatno znate, više o inicijativi možete pronaći na internetskoj (www.67jeprevise.hr) i Facebook (https://www.facebook.com/67jeprevise/) stranici inicijative.

Kontakt-podaci za prijavu građana-volontera su:   volontiram@67jeprevise.hr  i 0800 94 36.

Krajnje je vrijeme da zaustavimo trend iseljavanja i Hrvatsku učinimo zemljom zadovoljnih ljudi. Ako želimo promjenu, možemo je ostvariti samo zajedno!

 

S poštovanjem,

 

Za Organizacijski odbor

Ana Milićević Pezelj, osoba za kontakt

(ana.pezelj@sssh.hr ili 098/408964)