Završna svečanost obilježavanja 20. obljetnice SRP-a

Završna svečanost obilježavanja 20. obljetnice SRP-a održana je 12. 11. 2017.

Nakon himne i Internacionale, koju je izveo Partizanski zbor, okupljene članove i uzvanike pozdravio je predsjednik SRP-a Vlado Bušić i pozvao na minutu šutnje za preminule članice i članove. Nakon toga je bivši predsjednik, Ivan Plješa, podnio referat o 20 godina postojanja SRP-a. Referat se nije sveo na puko nabrajanje činjenica, nego predstavlja vrijednu analizu, jasan i nedvosmislen iskaz naših stavova i daje naznake u kojem pravcu trebamo nastaviti djelovati. Cijeli referat možete pročitati na ovoj poveznici.

Kratke govore su održali naši dragi gosti, Marija Jelinčić, predsjednica Demokratske stranke žena, Jovan Vejnović, predsjednik Saveza društava “Josip Broz Tito” i Petar Rajić, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Od gostiju bila je tu i Jagoda Šmid iz Nove ljevice.

Posthumno je dodijeljeno priznanje osnivaču i prvom predsjedniku dr. sc. Stipi Šuvaru za izuzetnu hrabrost, odvažnost i dalekovidnost u osnivanju i dugogodišnjem uspješnom vođenju SRP-a.

Svečanost je završena ugodnim druženjem.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i time uveličali našu svečanost, kao i predstavnicima medija koji su popratili ovaj za nas važan događaj.