20. GODINA SRP-a u SPLITU

Povodom 20. godišnjice osnivanja Socijalističke radničke partije Hrvatske – SRP, u Splitu je 21.oktobra održana   svečanost kojoj su prisustvovali članovi partije iz Splita, Kaštela i Trogira,  brojni simpatizeri kao i gosti iz pozvanih političkih stranaka i udruženja.

Nakon himne „Lijepa naša“, „Internacionale“ i minute šutnje za umrle članove te pozdravnih riječi gostiju, referat o radu SRP-a u proteklom razdoblju podnio je predsjednik Gradske organizacije SRP-a Split, Ranko Adorić, dipl. ing.

U iscrpnom prikazu razvoja partije, njenih rezultata i akcija, na kraju je naglasio da „bez obzira na objektivne, dakle nepovoljne, društvene i materijalne okolnosti koje nas prate od samog osnutka, kao i sve subjektivne slabosti, temeljno je da SRP u svom djelovanju nosi historijsku misiju u očuvanju i širenju progresivnih ideja i procesa humanog društva, duboko vjerujući u socijalističku perspektivu čovječanstva. Na tom putu, Socijalistička radnička partija čvrsto će ustrajati usprkos svih poteškoća. Članovi SRP-a, kao i naši dragi simpatizeri i prijatelji, ponosni su pronositelji tih ideja! Pozivamo i druge ljude da nam se pridruže u borbi za oslobođenje čovjeka od dominacije čovjeka, za humane odnose među ljudima, za život ljudi dostojan čovjeka!“

U povodu ovog jubileja i 100. godišnjice Velike oktobarske revolucije, a u sklopu kampanje povećane edukacije društva – naročito mladih, o osnovnim vrijednostima humanih i progresivnih ideja kroz povijest te provedbi u praksi kroz razne modalitete socijalističkog društva, kao odgovor na  sotonizaciju svega progresivnog i stvaranja patološkog animoziteta prema lijevim snagama, napose komunistima, socijalistima i antifašistima od strane kapitala i političke religije, najavljen je uskoro početak rada „Političke škole SRP-a“ te je otvorena knjižnica s pro-lijevom  i marksističkom literaturom koja se svakim danom sve teže pronalazi u drugim knjižnicama. Knjižnica je započela s radom od ponedjeljka 23. 10. 2017., a otvorena je svakog radnog dana od 10 do 13 sati.

Skup je nastavljen druženjem, a dobro raspoloženje se podizalo radničkim, revolucionarnim, partizanskim i drugim pjesmama.

 

SRP Split