Izjava za javnost: Farizeji, farizeji…

Izjava za javnost: Farizeji, farizeji…

Ministar Milinović je 03.03.2011. izjavio kako je paljenje zastave HDZ-a u tijeku prosvjeda u Zagrebu „zadiranje u osjećaje 230.000 birača HDZ-a”. Budući da je on zdravstveni radnik, vjerojatno bi mogao ocijeniti dubinu tog „zadiranja“ kao duševne boli, a možda i fizičkih posljedica. Pa bi ti birači mogli zatražiti sudskim putem odštetu za tu nanešenu bol itd., kako to već ide. Lijepa bi se tu para mogla okrenuti! Zna se! Pri tome u oči jedino upada da se ne vidi bolan izraz na članovima vlade premda su i oni svoji birači.

Lijepo je kad netko pokazuje brigu za osjećaje takve mase ljudi! Zamislite koliko je brige tek za 3.500 uništenih spomenika borcima NOB-a i žrtvama fašističkog terora širom Hrvatske! Tisuće imena je izbrisano, odbačeno kao bezvrijedna, a da nitko nije brinuo o osjećajima ljudi koji su ta imena napisali i označili na tim spomenicima: potomcima, roditeljima i djeci tih poginulih. Koji su na njih mislili i s pravom se njima ponosili kao temeljem ne samo bivše Socijalističke rebublike Hrvatske, već i današnje Republike Hrvatske (vidi Ustav RH!).

Evo jednog primjera: U avetinjski praznom banijskom selu Donja Bačuga, nedaleko Petrinje, koje podsjeća na prizore Černobila, s tek nekoliko starijih stanovnika, sve do 1996. g. stajao je spomenik partizanima i žrtvama fašističkog terora s dugim popisom poginulih od ruke fašista. Na mjestu gdje je taj spomenik stajao sagrađena je kapelica. Koje li brige za duševne boli živih graditelja spomenika, ma tko i gdje oni bili! A sličnih primjera ima na tisuće!

Mr.sc. Božidar Dugonjić, član predsjedništva Gradske organizacije SRP-a Zagreb