76. GODIŠNJICA OSNIVANJA RADNIČKE PARTIJE KOREJE

10. oktobra ove godine navršeno je 76 godina od osnivanja Radničke partije Koreje, vladajuće partije u Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji. Na čelu partije nalazi se drug Kim Jong Un, koji nastavlja pravcem kojeg su zacrtali njegovi prethodnici Kim Jong Il i Kim Il Sung, bez skretanja.

U uvjetima stalnog agresivnog pritiska, prijetnji i provokacija, koje dolaze od strane SAD-a, usprkos posljedicama koje deriviraju iz takvog stanja, Sjeverna Koreja je danas zemlja koja je u intenzivnoj izgradnji, koja je ovladala nuklearnom tehnologijom i koja razvija svemirski program. To joj polazi za rukom zahvaljujući snažnom osjećaju solidarnosti i ljubavi za neovisnost uobličenih kroz ideju Juche, čija načela nalažu da je samo korejski narod legitimni vladar Koreje.

Zanimljiv je detalj prema kojemu je korejska Radnička partija prva koja je na svojoj zastavi uz simbol srpa i čekića priložila i pero, kao simbol znanja i kulture.

Čestitamo članovima RP Koreje, na čelu s drugom Kim Jong Unom, godišnjicu osnivanja, sa željom za uspješan nastavak zajedničke borbe za ideju socijalizma i ljudske emancipacije.