Andrej Plenković i HDZ – narcisoidnost i korupcija

U vremenima burne europske politike, jedan vrhunski mislilac renesanse, Machiavelli, knjigom „Vladar“ ukazao je da je historija svih oblika države bila prvenstveno historija manipulacije, instrumentalizacije, hegemonije, ekspanzije.

Država je rezultat interesa i potreba građana, no prvenstveno volja vladara, kako bi se uvećala njegova moć i hegemonija. Država se manifestira kao izraz i sredstvo egoističke volje samog vladara.

Andrej Plenković – Vladar.

Svojim političkim razornim djelovanjem na hrvatsku političku scenu vjerno pokazuje kako je vlast u Hrvatskoj pala u duboku provaliju bezobzirnosti i manipulacije.

U sukobu s radom europske tužiteljice iskazao je političku samovolju, uzimajući si pravo kritiziranja i vrijeđanja rada te europske institucije pokazujući stav „Ja sam Vlast“. Svoje političko ponašanje iskazuje svakodnevnim  konferencijama gdje napada javna glasila i novinarstvo, svodeći njihov rad i djelovanje pod svoj vlastiti vic.

Zahvaljujući radu ureda europske tužiteljice, situacija se bitno mijenja za položaj premijera i njegove stranke i nadamo se konačnom obračunu s razornim djelovanjem sadašnje političke elite.

Tragično je da se moramo prisjetiti riječi jednog velikog filozofa: „Iskustvo nam je palanačko“ – a i vlast isto takva.