Čitatelji knjige «ZAPISI IZ MAGLOVITOG SISKA» poslali su slijedeći e-mail autoru knjige (tekst je bez izmjena):

Čitatelji knjige «ZAPISI IZ MAGLOVITOG SISKA» poslali su slijedeći e-mail autoru knjige (tekst je bez izmjena):

Prima: ibasic1@live.com, 24. 04. 2012.


POSTOVANI G. BAŠIĆU!

OVAJ EPITET “POŠTOVANI”, NAJČEŠĆE SE KORISTI IZ ČISTE KURTOAZIJE. MI GA OVDJE KORISTIMO IZ ČISTOG POŠTOVANJA. EVO ZAŠTO:
-ZAHVALJUJUĆI NAŠEM PUSTINJSKOM KOLEGI  JANDRIJI, DOPALA NAM JE RUKU VAŠA KNJIGA “ZAPISI IZ MAGLOVITOG SISKA”. NJEGOVOM PREPORUKOM, KNJIGA JE DOPALA  SLIJEDEĆEG,  A ODUŠEVLJENJE SVAKOG SLIJEDEĆEG, PRENOSILO JU JE OD RUKE DO RUKE. BEZ OBZIRA NA DOB, ZANIMANJE, NACIONALNOST I POLITIČKU OPREDJELJENOST.
ODUŠEVLJENJE  LJUDSKOM HRABROŠĆU, DA SE PROTEKLA ZBIVANJA PRIKAŽU FAKTOGRAFSKI  JEDNOSTAVNO, ISTINITO I LJUDSKI. ZBIVANJA, SVJEDOCI  KOJIH SMO I SAMI BILI. MADA JE TEMA  ZADNJI, KRVAVI TEATARSKI  PRIKAZ (I DOKAZ) NAŠEG BALKANSKOG PRIMITIVIZMA ,VRLO HRABRO I BEZ IMALO KOMPLEKSA STE SE UPUSTILI U PRIKAZ ZBIVANJA I TO NA ODUŠEVLJENJE SVIH NAS, KOJI SMO JE PROČITALI. SVIH NAS, KOJI SMO BILI SVJEDOCI  ISTIH, IZ RAZLIČITIH NACIONALNIH “TOROVA”, SATJERANI OD
SVOJIH “PASTIRA”. ALI SVIH NAS, KOJI SMO BEZ OBZIRA NA TE “TOROVE”,”PASTIRE” I NJIHOVU RETORIKU, NAŠLI U VAŠOJ KNJIZI LJUDSKU HRABROST I POŠTENJE. OSOBINE, KOJE POSTAJU TOLIKA RIJETKOST, DA IM PRIJETI OPASNOST IZUMIRANJA. UTOLIKO VIŠE SE DIVIMO LJUDIMA POPUT VAS I UTOLIKO VIŠE VAM UPUĆUJEMO NAŠE POSTOVANJE !!!

POZDRAVLJAM VAS STARIJEM POZDRAVOM MOJE BABE LIČANKE-BOG VAM DAVA SREĆU I ZDRAVLJE!!!

POZDRAV I POŠTOVANJE MOJIH PUSTINJSKIH DRUGARA, VAŠIH ČITALACA:
MARKA, BEĆIRA I RAŠE (SRBIJA)
MILANA, DŽEVADA I  JURE (HRVATSKA)
IZETA, DINA I  MUSETA (BOSNA)

P.S. RADI POJAŠNJENJA GORE  NAPISANOG – U OVOJ GRUPI SMO INTELEKTUALCI I RADNICI, TEISTI  I  ATEISTI, MUSLIMANI, SRBI I HRVATI,  STARI I MLADI. KAKO VIDITE, BIVŠE-JUGOSLAVENSKI SASTAV.
AL’ MAKOLIKO “BIVŠE” JOŠ  VAVIJEK VOLJENE I NIKAD ZABORAVLJENE.

HVALA JOJ NA SVEMU, JER ŠTO DALJE, SVE VIŠE SHVAĆAMO NJENU VELIČINU, LJUDSKOST  I    POŠTENJE, UKLJUČUJUĆI I ONE, KOJI SU JE (I NAS) VODILI !!!