Dan pobjede nad fašizmom – Svečana akademija

Svečanu akademiju povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja Zagreba organizirali su Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nakon govora predsjednika SABA Franje Habulina i potpredsjednika Sabora Siniše Hajdaša Dončića, obratio nam se Dražen Bošnjaković, izaslanik Jandrokovića i Plenkovića. Prigodno je hvalio antifašizam, a zgodno mu je došla i bezumna objava Brune Esih od koje se ogradio. Govor Bošnjakovića je bio nešto prihvatljiviji od prošlogodišnjeg pa smo stoički izdržali, čak smo mu na kraju malo i zapljeskali, reda radi. Te sreće nije bila Olivera Majić, zamjenica Milana Bandića kojoj smo odmah poručili što želimo – „Vratite Trg maršala Tita“ i „Hoćemo Tita“. Isto smo tako, zvižducima i negodovanjem, pokazali što mislimo o izaslanici Predsjednice Mirjani Hrgi.

Najveći su dojam ostavile sve vrijeme projicirane partizanske fotografije i borbene pjesme u izvedbi zbora Lira. I, naravno, stihovi iz Goranove „Jame“.

Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420
Exif_JPEG_420