DAN USTANKA NARODA BOSNE I HERCEGOVINE I HRVATSKE

Komunisti Srbije čestitaju 27. jul Dan ustanka drugovima iz Saveza komunista Bosne i Hercegovine i Socijalističke radničke partije Hrvatske kao i svim progresivnim građanima BiH i Hrvatske.

 

Pre tačno osamdeset godina narodi BiH i Hrvatske odazvali su se pozivu Politbiroa CK Komunističke partije Jugoslavije na ustanak protiv fašističkog okupatora i domaćih izdajnika. Time je počela Narodnooslobodilačka borba i socijalistička revolucija na prostorima Hrvatske i BiH koja je rezultirala epohalnom pobedom nad fašizmom kojoj se i danas divi ceo svet. U SFRJ ovaj praznik se proslavljao na čitavoj teritoriji Hrvatske i BiH. Posle razbijanja SFRJ i kontrarevolucije ovaj veliki praznik je ukinut od strane kapitalističkih vlasti koje su sledbenici poraženih snaga iz Drugog svetskog rata.

 

U borbama za oslobođenje Jugoslavije najveće žrtve su podneli komunisti. Oko 70 % poginulih partizana bili su članovi partije, skojevci i kandidati za partiju.

 

Komunisti Srbije nikada neće zaboraviti herojsku borbu naroda BiH i Hrvatske koji su zajedno sa ostalim jugoslovenskim narodima oslobodili zemlju, srušili kapitalizam i monarhiju.

 

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU !