GEORGES IBRAHIM ABDALLAH NE TREBA UMRIJETI U ZATVORU! ODMAH GA OSLOBODITE!

Podržali smo zahtjev francuskih komunista (Pôle de Renaissance Communiste en France) kojim traže oslobađanje libanonskog komunističkog aktivista, Georgesa Ibrahima Abdallaha, koji bi mogao umrijeti od koronavirusa u pretrpanom francuskom zatvoru.

U zatvoru je od 1984., optužen da je sudjelovao u atentatu na izraelskog ambasadora i jednog agenta američke tajne službe.

Mogao je biti oslobođen prije 15 godina, ali su ga francuske vlasti zadržale u zatvoru, iako je vlada njegove zemlje (Libanon) izjavila da je spremna da ga primi.

 

GEORGES IBRAHIM ABDALLAH NE TREBA UMRIJETI U ZATVORU!

ODMAH GA OSLOBODITE!

Dok je vlada upravo pustila tisuće zatvorenika koji nisu odslužili svoje kazne iz straha od povećanja smrtnosti u zatvorima zbog virusa, ministar pravosuđa drži našeg druga Georgesa Ibrahima Abdallaha, komunističkog aktivista i libanonskog patriota iza rešetaka, unatoč tome što je star, što je u zatvoru 36 godina, što je obaveznu minimalnu kaznu odslužio prije 15 godina i što je postao najstariji politički zatvorenik u Francuskoj.

A sve zato što se ova vlada, koja u kriznim vremenima ponovno govori o “suverenitetu”, pokorava neljudskim i osvetoljubivim pritiscima američke i izraelske vlade koje žele uništiti Abdallaha francuskim zatvorom i virusom.

Ako bi Abdallah bio zaražen zbog neljudskih uvjeta koji vladaju u francuskim zatvorima, suprotno ljudskim pravima, i ako bi u zatvoru umro, dolje potpisani drže da bi svi pristojni ljudi trebali trenutne francuske vlasti smatrati krivima za događaj koji nema ništa zajedničko s “prirodnom smrću”.

 

Francuski komunisti pozivaju i druge organizacije da podrže zahtjev.

 

Georges Ibrahim Abdallah ne doit pas mourir en prison ! Libération immédiate ! Appel international de partis et organisations communistes