IN MEMORIAM: JOSIP BRKLJAČA 1947. – 2021.

Tokom večeri utorka 9. 3. 2021. preminuo je drug Josip Brkljača (Jozo) dugogodišnji član Socijalističke radničke partije i Društva Josip Broz Tito Pula.

Rođen je 7. 6. 1947. u Zagrebu kao sin bračke obitelji, čiji su roditelji bili učesnici NOB-a. Još u najranijem djetinjstvu doselio se u Pulu s obitelji. Unatoč svom invaliditetu, školovao se za električara i radio najprije u tvornici ribljih konzerva „Mirna” u Rovinju, a potom u „Elektroprometu” u Puli.

Godine 1974. bio je osnivač, a potom i dugogodišnji predsjednik, Društva distrofičara Istre. Početkom 90-ih otišao je u mirovinu, a tokom rata je voluntirao kao vozač Crvenog križa. Nakon rata, krenuo se baviti pčelarstvom a potom se uključio u zadružni pokret. Bio je osnivač nekoliko zadruga i postao je jedan od najvećih stručnjaka na temu zadrugarstva u Hrvatskoj.

Godine 2014. bio je osnivač i do svoje smrti upravitelj Zadruge URBAN COOP iz Pule.

Bio je čovjek uvijek zainteresiran za znanstvene, tehnološke i društvene promjene. Pun životnog iskustva, nesebičan, komunikativan, analitičan, pozitivnih razmišljanja, čvrstih stavova i vesela karaktera.

Drug Jozo je bio aktivan u SRP-u kao član Glavnog odbora i tajnik GO SRP Pula.

Ovim putem izražavamo našu najiskreniju sućut njegovoj obitelji i prijateljima.

 

Našem drugu Josipu Brkljači vječna slava i hvala!

 

GO SRP Pula