ISTARSKI.HR: ‘Podržavamo volontere i aktiviste koji logoruju na Valkanama’

“Socijalistička radnička partija (SRP) osuđuje sječu šume i građevinske radove sumnjive legalnosti koji se izvode na Valkanama, prilikom čega dolazi do trajne devastacije prostora, na štetu šire društvene zajednice”, javljaju danas iz SRP-a.

“Pri tome odbijamo pomisao da smo može biti protiv sadržaja čime bi se djeci i mladima ograničavalo bavljenje sportom. Konkretno, na spomenutoj lokaciji, pored samog gradilišta budućeg nogometnog igrališta, za kojeg nisu prikupljene dozvole, postoji dugi niz godina nogometno igralište koje zadovoljava standarde. Uništavanje posljednje šumske oaze u pulskom priobalju za izgradnju nogometnog igrališta, pored već postojećeg, i planirana gradnja hotela u produžetku, potvrđuju tezu o kapitalizmu kao destruktivnom sistemu, koji uništava životvornost prirode i čovjeka za račun profita.

Tvrdnja investitora da spomenuta investicija nije u nikakvoj korelaciji s potencijalnom gradnjom hotela u neposrednom susjedstvu je vrlo upitna, ona je naime neodrživa na dulje staze pored krupnog kapitala budućeg hotela, ako njegova izgradnja ne bude spriječena.

Podržavamo i pozdravljamo pulske volontere i civilne aktiviste koji već danima tamo “logoruju” i svojim tijelima sprječavaju daljnju sječu borova. Osim prisustva na terenu poduzimaju i pravne korake pri nadležnim institucijama. Bez obzira na njihovu brojnost, u ovom trenutku oni predstavljaju savjest Pule”, poručuju iz pulskog SRP-a.

https://istarski.hr/node/93876-podrzavamo-volontere-i-aktiviste-koji-logoruju-na-valkanama