ISTRIATERRAMAGICA.EU: POREČ: Sa skupštine Društva J. B. Tita – U planu obilježavanje važnih datuma, komemoracije i studijska putovanja

https://www.istriaterramagica.eu/novosti/porec-sa-skupstine-drustva-j-b-tita-u-planu-obiljezavanje-vaznih-datuma-komemoracije-i-studijska-putovanja/

Društvo Josip Broz Tito Poreč, koje okuplja velik broj članova s cijele Poreštine, organiziralo je proteklog vikenda u Domu obrtnika redovnu godišnju skupštinu na kojoj su pod vodstvom predsjednika Marija Ljubešića prihvatili izvještaj o radu za prošlu godinu a zatim i program rada koji planiraju ostvariti u 2022.

Mario Ljubešić – Foto Tanja Kocijančić

Spomenimo neke od aktivnosti koje planiraju ove godine ostvariti, kao što su komemoracija žrtvama fašističkog terora u Šainima, obilježavanje godišnjice pogibije Joakima Rakovca u Kanfanaru, studijsko putovanje u Mrkopalj, Kumrovec i Varaždin, odlazak na Titove dane u Fažanu, te obilježavanje drugih važnih obljetnica na Rušnjaku, Vrbanovici, St. Bembo i drugo.

Cvijeće je podijeljeno zaslužnim dugogodišnjim članovima društva Nadi Vošten, Vladi Venier i Milanu Bašiću iz Poreča, Kati Topalović, Božu Sardelinu i Sonji Šimičić iz Funtane i Vrsara, zatim Dragici Rakovaci i Gabrieli Hrastovčak iz SV. Lovreča, Josipi Ćurko i Ninu Dekliću iz Višnjana, Lauri Kešac i Rini Mengot iz Vižinade, Anđeli Kocijančić iz Kaštelira, Ondini Levak iz Nove Vasi, te Slavici Bibulić iz Tara i Vabrige.

Skupština Društvo J. B. Tito – Foto Tanja Kocijančić

Počasni članovi su Ana Rimanić, Mila Dimitrijević, Nivea Radetić, Fumica Radolović, Đurđica Orlić, Vilma Jugovac, Marija Koverlica i Uliana Đurić.

Skupština Društva J. B. Tito – Foto Tanja Kocijančić

Dodajmo da se ova udruga financira iz članarina i dotacija iz proračuna Grada Poreča i općina na Poreštini.

Skupštini su se kao gosti odazvali dogradonačelnik Poreča Ugo Musizza, predsjednik Društava J. B. Tito Istarske županije Josip Hrvatin, zamjenik predsjednika i čelnici društava J. B. Tito Grožnjan-Oprtalj, Galižana i Rovinj Čedomir Poljak, Uliana Moscarda i Romeo Matošević, zatim predsjednik SRP-a i jedan od osnivača SRP-a IŽ Vladimir Kapuralin te čelnik Udruge antifašističkih boraca Poreštine Arduino Matošević.