IZBOR TURUDIĆA – JOŠ JEDNA AFERA VLADAJUĆIH

Izbor u Saboru Ivana Turudića, dosadašnjeg suca Visokog kaznenog suda, za šefa DORH-a, glavnog državnog odvjetnika, još je jedna u nizu afera vladajućih, čiji prijedlog, nakon mnogih spoznaja neprofesionalnih postupaka koje su isplivale ovih dana, jasno ukazuje da će građani ove zemlje, koji i do sada o sudu i sudovanju nisu imali dobro mišljenje, izgubiti i zadnje trunke povjerenja u ovu važnu državnu instituciju.

Ne želimo komentirati poplavu prepiski i kontakata koji ovih dana pune stranice medija, kontakte s ljudima u procesu istrage kojih jedan ozbiljan sudac ove zemlje ne bi smio imati, već komentiramo njegov kriminalni iskaz o nepotrebnosti Ureda europskog tužitelja (EPPO) u Hrvatskoj, kad se zna da je po ocjeni tog Ureda za prošlu godinu Hrvatska ocijenjena kao daleko najgora, dakle najkorumpiranija članica Europske unije, temeljem 23 pokrenute istrage zbog sumnji u malverzacije s EU novcem, Ureda koji je procesuirao naše ministre „nedodirljive“ našem pravosuđu.

Ovim izborom, vlast otvoreno ukazuje da je njegova uloga unaprijed određena kao čistača koji briše dosadašnje, a naročito buduće prljavštine, mito, korupciju i kriminal, stvarajući tako ljepšu sliku o vlasti toliko potrebnu premijeru Plenkoviću.

Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) snažno osporava ovaj izbor bez kriterija i visokih moralnih standarda te se sa svojim članovima, simpatizerima i prijateljima pridružuje najavljenom protestnom skupu u organizaciji opozicijskih političkih stranaka, najavljen u subotu, 17. 2. 2024. na Markovom trgu u Zagrebu.

12. 2. 2024.

SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA HRVATSKE