IZBORI 2024. – NATO, GO HOME!

NATO je relikt „Hladnoga rata“, stvoren da bi štitio Zapadne kapitalističke zemlje od širenja socijalističke ideje na zapad. Njegova je uloga po definiciji bila obrambena. Nakon tektonskih društveno-političkih poremećaja 90-ih i urušavanja socijalizma u Evropi, NATO izlazi „out of area“ i pretvara se u vojno-političku polugu SAD-a za dominaciju širom svijeta.

Čeličnog zagrljaja nisu lišeni ni američki saveznici u zapadnoj Evropi, uključivši i Hrvatsku, koji disciplinirano i ponizno izvršavaju zahtjeve hegemona u korist vlastite štete. To je u suprotnosti s onim u što nas žele uvjeriti – da je NATO savez instrument mira u koji bi se trebali svrstati svi koji žele mir. NATO je vojska koja štiti spoj načela i institucija kao što je kapitalističko vlasništvo i tzv. slobodno tržište, koja osigurava apsolutnu moć odabranih uskih vlasničkih slojeva nad najširim eksploatiranim radnim masama te povlaštenih moćnih država nad ogromnom većinom manje razvijenih država globalnog juga.

Hrvatska komponenta u NATO-vim misijama ne brani interese Hrvatske, jer Hrvatskoj iz tih područja ne prijeti opasnost. Ona tamo nema neprijatelja, već tamo riskira živote za interese bogatih. Imajući u vidu da je hrvatska vlada uvela Hrvatsku u NATO na prevaru, svjesno zaobilazeći referendum i bojeći se njegovog ishoda, kao i činjenicu da je NATO postao instrument rata, cilj Socijalističke radničke partije je izlazak iz te destruktivne tvorevine, odnosno raspisivanje referenduma koji bi to potvrdio.

IZAĐITE NA IZBORE – BIRAJTE SOCIJALISTIČKE KANDIDATE!


ILUSTRACIJA: Chen Xia / GT