Izjava solidarnosti SRP-a s Kubom

Socijalistička radnička partija Hrvatske najoštrije osuđuje ponovni pokušaj destabilizacije Kube od strane američkih imperijalista koji pozivom na kontrarevolucionarne i antikomunističke skupove 15.11. žele srušiti kubansku vladu.

Ovaj poziv jasan je nastavak provokacija protiv Kube i radnih ljudi koji se desetljećima brane od napada i uplitanja, vanjskih i unutarnjih, kao i blokade i ekonomskih mjera koje je uvela američka administracija.

Kubanska vlada je posljednjih dana objavila mnoštvo dokaza o tome kako su kontrarevolucionarne akcije povezane i vođene američkim instrukcijama kako bi stvorile uvjete za destabilizaciju i organizirale imperijalističke napade i otvorile put stranoj intervenciji.

Akcije orkestrirane i financirane od strane SAD-a s ciljem rušenja socijalizma na Kubi imaju dugu povijest i uvjereni smo da će Kuba, uz podignutu zastavu otpora i revolucije, i ovog puta pobijediti kontrarevoluciju!

Stoga je važno da se sve revolucionarne i antiimperijalističke snage svijeta solidariziraju i bore protiv ponovljenih i kontinuiranih napada na kubansku vladu, a time i kubanski narod!

Socijalistička radnička partija Hrvatske i Mladi Socijalisti Hrvatske izražavaju internacionalističku solidarnost i daju punu podršku narodu Kube, kubanskoj vladi i Komunističkoj partiji Kube u borbi protiv imperijalista i njihovih agenata!

Socijalistička radnička partija

Kristofor Štokić,
predsjednik SRP-a