Izjava za javnost: Osuđujemo nehumanost i snishodljivost vlade RH

Povodom usvajanja Rezolucije UN-a na Općoj skupštini kojom se poziva na „trenutačno, trajno i održivo humanitarno primirje“ i zahtijeva od svih strana da se pridržavaju međunarodnog humanitarnog prava i “stalno, dostatno i nesmetano” pružanje osnovnih zaliha i usluga u Pojasu Gaze, Socijalistička radnička partija Hrvatske (SRP) izražava zgražanje i najenergičnije osuđuje, kao i velika većina naših građana, sramotnu odluku hrvatskih vlasti da glasa protiv Rezolucije s grotesknim opravdanjima, nasuprot zaustavljanju eklatantnog i još, u 21. stoljeću, neviđenog genocida nad palestinskim narodom koji se događa pred očima cijelog svijeta i zbog kojeg s pravom traju masovni protesti širom svijeta zahtijevajući momentalni prekid ratnih operacija.

Zabrinjava nas stupanj sluganstva naše vlade „zapadnim partnerima“ koji nadilazi zdrav razum, pogotovo što smo i sami nedavno imali sve strahote ratnog bezumlja i stradavanja velikog broja nevinih civila.

Ovom poltronskom odlukom učinjena je Hrvatskoj još jedna javna sramota poput one kad je 2018. bila suzdržana na UN „Rezoluciju o suzbijanju propagiranja nacizma“ povodeći se za „zapadnim partnerima“.

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/srp–osudujemo-nehumanost-i-snishodljivost-vlade-rh/184777

29. 10. 2023.

SOCIJALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA HRVATSKE