Kapuralin: “Glasanjem za rezoluciju koja izjednačava komunizam i fašizam, VALTER FLEGO JE UVRIJEDIO SVE ISTRANE!”

 | Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ

 

SRP OŠTRO PROTIV EU REZOLUCIJE

Glasanje HDZ-ovih zastupnika i onih iz redova hrvatskih konzervativaca nas nimalo ne iznenađuje jer oni su postupili dosljedno svom uvjerenju. No ono što zabrinjava, jest da su za rezoluciju glasali i zastupnici SDP-a i IDS-a koji se izjašnjavaju kao antifašisti, što su ovakvim potezom demantirali i pokazali da nemaju ni časti ni ponosa, rekao je Kapuralin

Oštro osuđujući odluku Europskog parlamenta koji je 19. rujna usvojio rezoluciju pod nazivom “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe”, član predsjedništva Socijalističke radničke partije (SRP) Vladimir Kapuralin na konferenciji za novinare upozorio je da se ovakvom sramotnom rezolucijom, izjednačavaju fašizam i komunizam. Kapuralin je naglasio da su fašizam i komunistička ideja čista suprotnost, rekavši da je za spornu rezoluciju glasovalo osam europskih zastupnika iz Hrvatske, među kojima je i IDS-ov europarlamentarac Valter Flego.

– Glasanje HDZ-ovih zastupnika i onih iz redova hrvatskih konzervativaca nas nimalo ne iznenađuje jer oni su postupili dosljedno svom uvjerenju. No ono što zabrinjava, jest da su za rezoluciju glasali i zastupnici SDP-a i IDS-a koji se izjašnjavaju kao antifašisti, što su ovakvim potezom demantirali i pokazali da nemaju ni časti ni ponosa, rekao je Kapuralin.

Smatra da je IDS-ov zastupnik Valter Flego dajući podršku rezoluciji uvrijedio sve Istrane, jer uspoređivanje komunizma i fašizma je nezamislivo. “Flego je ovim činom posthumno uvrijedio i sve istarske komuniste koji su pali u borbi protiv fašizma, kao i one koji nisu bili komunisti ali su se borili pod vodstvom komunista. Nevjerojatno je da je istarski zastupnik podržao takav prijedlog kojim je uvrijedio i sve istarske predratne komuniste koji su od specijalnog fašističkog suda za zaštitu države osuđivani na dugogodišnje zatvorske kazne, kazao je Kapuralin. Smatra da je Flegova podrška rezoluciji sramotna jer se ovim činom vrijeđaju i učesnici Labinske republike i Proštinske bune ali i svi progresivni građani Istre kojima je ovakva “falša rezolucija” neprihvatljiva.

 

https://www.glasistre.hr/pula/kapuralin-glasanjem-za-rezoluciju-koja-izjednacava-komunizam-i-fasizam-valter-flego-je-uvrijedio-sve-istrane-598727?fbclid=IwAR39ueFAQ-inw389HyV00zcUDwG8EYOHAYpCAuER-s0lWrurjEVby42ZxRU

Iz SRP-a poručuju: ‘Flego uvrijedio sve komuniste’

http://www.regionalexpress.hr/site/more/kapuralin-faizam-i-njegov-pandan-nacizam-djeca-su-kapitalizma