KONKORDAT ILI PAKT S ĐAVLOM ILI PAKT VATIKAN-HITLER

Danas je nekako u modi napadati komuniste i njihov pakt s nacistima, iako je imao zaštitnu ulogu, što znači da ga komunisti nisu potpisali zato da bi se ugledali na naciste, nego prije svega zato da bi zaštitili mir – pa Zapad i Vatikan su pred time sa svojim sporazumima i paktovima s nacistima sve vrijeme planski huškali naciste protiv Rusije.

Tako vidimo, da je prvi pakt s đavlom zaključen upravo u Vatikanu!

20. jula 1933., nekoliko mjeseci nakon što su nacisti preuzeli vlast silom, jer su sami zapalili vlastiti parlament da bi imali povod za upotrebu sile i nasilja nad političkim protivnicima, RKC je zaključila s nacistima sporazum i tako prisilila svoje biskupe na obavezujuću lojalnost novom „božjem poslaniku, dobrom i vjernom katoliku“ Adolfu Hitleru.

16. član konkordata, odnosno pakta Vatikan – Hitler, sadržavao je sljedeću odredbu:

“Prije preuzimanja svoje biskupije, biskupi će položiti zakletvu pred predsjednikom Reicha ili pred ovlaštenim reichsstthalterom, slijedećim riječima:

Pred Bogom i Svetim pismom prisežem i obavezujem se da ću kao biskup ostati vjeran njemačkom Reichu i državi. Prisežem i obećajem da ću poštivati vladu koja će biti osnovana po odredbama Ustava i da ću u tom smislu pripremati i svoje svećenike. Kao što mi je dužnost, radit ću za dobrobit njemačke države i njenih interesa; u vršenju poslanstva koje mi je povjereno, pokušat ću spriječiti sve što bi tome moglo štetiti.“

Tu se jasno vidi, kako je RKC neposredno sudjelovala u konsolidaciji nacizma na vlasti, usprkos svjesnosti da su nacisti brutalno progonili svoje protivnike, prije svega sindikaliste, socijaliste i komuniste, crkva je Hitlera blagoslovila. Svoju predanost diktatorskom režimu nije povukla niti tada kada je bilo očito da nacisti planiraju nasilne i genocidne pogrome nad drugim narodima.

Da još spomenem i to da je glavni arhitekt  suradnje nacista i Vatikana monsinjor Eugenio Paceli, budući Papa Pio XII., koji je pomagao i poslijeratni masovni bijeg nacističkih i fašističkih zločinaca u Ameriku. U povezivanju s nacistima, od velike pomoći bio mu je njemački vatikanski agent Franz von Papen, koji je uvjerio katoličku stranku Centrum da omogući Hitleru kritičnu većinu s kojom je preuzeo vlast i uveo diktaturu.

Za razliku od njemačko-sovjetskoga pakta, koji je nastao iz preventivnih razloga obje države, Staljin ga je potpisao da bi kupovao vrijeme i zaštitio svoje interese, pakt Vatikan-Hitler u stvari je nastao na osnovu simpatiziranja Vatikana s nacistima –đavlom. Očito je da bez znatne potpore Vatikana Hitler ne bi došao na vlast! Zašto bi mu inače pomogli da im Hitler nije dao kakve garancije? Crkva je tako suodgovorna za početak i nastanak II. Svjetskog  rata i općenito pogrome nad Židovima i drugim narodima, naročito slavenskim.

Zašto danas nitko o tome ne govori? Zašto svi kao čopor bijesnih pasa laju samo na komuniste? Očito je RKC i ukupna desnica u teškoj krizi. Vatikan je od svih dosadašnjih ratova profitirao. Možda spremaju kakav novi rat? Obespamećena masa ovaca i pasa  će ih slijediti.