„NE U NAŠE IME“

Mediji su prenijeli izjavu Ministarstva vanjskih poslova RH o podupiranju Juana Guaidoa, predsjednika Nacionalne skupštine Venezuele, kao i potporu mirnim i demokratskim rješenjima u Venezueli. Da se u ovoj izjavi radi samo o još jednoj u nizu od poltronskih poteza Vlade, RH kako bi pokazali svoju lojalnost  SAD-u i njenim satelitima u Europi i drugim zemljama, više je nego jasno. O licemjerju većine medija koji su izvještavali o ovom skandaloznom miješanju u unutrašnje stvari Venezuele, već smo pisali i ranije (https://www.srp.hr/solidarnost-s-madurom-zaustavite-puc-zivjela-bolivarska-revolucija/) te ponavljamo da se radi o klasičnoj imperijalističkoj intervenciji koja će daljnjim potpaljivanjem turbulentne političke situacije samo pogoršati uvjete života u Venezueli, a sve zbog interesa sjevernoameričkih kapitalista i njihovih pijuna u Venezueli. Ignoriranje činjenice da je legalno izabrani predsjednik socijalist Nicolas Maduro, financiranje „demokratskih promjena“, potpirivanje i manipuliranje nezadovoljstva, nemilosrdno su i opasno nepoštivanje međunarodnog prava koje mogu dovesti do građanskog rata i do željene vojne intervencije od strane  SAD-a, koju predsjednik Trump više i ne krije. Lista ratnih pohoda imperijalističkih jurišnika time bi se povećala, imajući na umu da su Sjedinjene Američke Države od završetka Drugog svjetskog rata u konstantom ratu diljem svijeta.

RH, kao članica NATO-a i EU, već je u više navrata pokazala podaništvo, nesamostalnost u donošenju odluka i potpunu ignoranciju naspram žrtava imperijalističkih agresora (npr. podrška „demokratskoj opoziciji“ u Siriji) , vjerno slijedeći diktat u maniri male polukolonije.

Ohrabruje činjenica da putem socijalnih mreža nemali broj građanki/a RH užasavanjem i kritički naspram američkog imperijalizma, prati zbivanja u Venezueli. Pročitali smo od mnogih najjasniju poruku „NE U MOJE IME“, koja više nego jasno izražava gnušanje prema postupcima Vlade RH u ovim teškim trenucima za Venezuelu.

Socijalistička radnička partija Hrvatske najoštrije osuđuje podršku Vlade RH u uplitanje u unutrašnje poslove Venezuele, kao i svrstavanje na stranu imperijalista i krupnog kapitala, a protiv legalno izabrane vlade i predsjednika Venezuele. Stoga se priključujemo onima kojima je dosta podaničke politike Vlade RH i poručujemo jasno i glasno: „NE U NAŠE IME“