Kratke a slatke vijesti

 

KRATKE A SLATKE VIJESTI

 

– U dnevniku HTV krajem osmog mjeseca 2012. godine voditelj dnevnika objavljuje važnu vijest:
„Pomirili se Vlada i poslodavci“…
Radnici, najebali ste!!!
– U Dnevniku HTV u 19,30 sati 15.09.2012. godine predsjednik HDZ Karamarko izjavljuje:
„Budi se domoljublje u HDZ-u“???…
Radnici ovo još malo preostalih radnih organizacija dobro čuvajte radne organizacije, a građani Hrvatske čuvajte džepove!!!
– Dana 17.09.2012. kancelarka Njemačke Angela Merkel izjavljuje:
„Srce mi krvari kad vidim sirotinju“???…
Sve država Evrope, pa i svijeta, zabranite svojim TV-kompanijama prikazivanje jadne radničke i narodne sirotinje da gospođa kancelarka skroz ne iskrvari, jer je već sva „crvena“ od silne srčane boli za sirotinjom???

– Dana 17.09.2012. poslije podne Vlada Hrvatske je održala „telefonsku sjednicu vlade“ na kojoj je donijela odluku da se „raskida do sada važeći Kolektivni ugovor“ za javne službenike, te nastavnike, učitelje, naučne radnike i medicinske sestre sa stupanjem na snagu 17.12. ove godine.
Nađe se jedan mangup koji predlaže, da radi potpune štednje i solidarnosti sa ugroženim radnicima, Vlada više ne drži sjednice u Sali za sjednice, već sve sjednice da budu „telefonske“, tako će uštedjeti na vodi, gorivu za dolaženje na sjednice, te možda donesu i neku „pravu odluku“ u korist radnika i građana, jer se neće gledati „oči u oči“ sa Čačićem i Linićem???

– Jednom prilikom Čačić, prvi potpredsjednik Vlade Hrvatske izjavljuje:
„Oni koji se protive privatizaciji su direktno protiv daljnjeg razvoja Hrvarske“…
Kamo sreće da je u Hrvatskoj sve više takvih koji se protive privatizaciji i stranom kapitalu, Hrvatska bi se mnogo brže razvijala i napredovala vlastitim snagama i bila „svoj na svome“!!!

– U sisku je 15.09.2012. održana Turistička priredba pod nazivom „Keltske večeri“ na kojoj su prikazani povijesni događaji značajni za razvoj grada Siska. Na toj priredbi je na nekoliko splavi na rijeci Kupi uprizoreno nekoliko značajnih događaja iz povijesti Siska. Između ostalog uprizoren je i život kršćanskog mučenika Svetog Kvirina, te osnivanje Prvog partizanskog odreda u Brezovici. Na to se pobunio sisački biskup Vlado Košić, poznati zagovornik ustaštva, te je na služenju mise za poginule ustaše u Zrinu (najjačem ustaškom uporištu na području Banije osvojenom od partizana tek pred kraj rata, iako je bilo nekoliko pokušaja partizana da ga osvoji u toku NOB-e ). Biskup Košić je, između ostalog, rekao:
„Moj grad Sisak (mislim da je to naš, a ne njegov grad, ali dobro, nek mu bude i tako često govori gluposti) i cijela Hrvatska, (zaboravio je reći da je i ona njegova?), moraju odlučiti hoće li slijediti Krista, ili antikrista, jer ne mogu i jedno i drugo. Stoga, zabranjujem ubuduće upotrebu imena i lika Svetog Kvirina zajedno sa zločincima partizanima“…
Na to su mu domišljato i duhovito odgovorili iz sisačke stranke Socijaldemokrata-SDP, sloganom: „I Sveti Kvirin bi 1941. bio partizan“!!!
Taj slogan su napisali i na majicama koje su vijećnici Općinskog vijeća grada Siska obukli na slijedećoj sjednici Vijeća. Interesantno je spomenuti da majicu nije htio obući vijećnik po imenu Davorko Vidović, bivši Saborski zastupnik, ministar socijalne skrbi, te jedno vrijeme gradonačelnik grada Siska.
Sada se ovdje postavlja „retoričko pitanje“: Tko je ovdje lud i tko slijedi Krista, a tko antikrista??? Neka čitaoci sami zaključe!!!
– U vijestima 17.09.2012. na svim TV-postajama u Hrvatskoj objavljeno je da je Angelina Joly došla u posjet „izbjeglicama iz Sirije“ u Iraku. Zaista humana i hvale vrijedna gesta ove „humanitarke“?
Ali „Anđo“, vrati se Ti u Ameriku i svome predsjedniku Obami, dobitniku Nobelove nagrade za mir, koji stalno proizvodi ratove po svijetu, „skreši u brk“ da se okani „širenja demokracije“ po zemljama svijeta i odmah neće biti potrebe za traženjem izbjeglica po svijetu i davanjem humanitarne pomoći???
– Zoran Milanović, predsjednik Vlade Hrvatske pokazao se i kao dobar „terapeut za liječenje duševnih boli“? U intervjuu Der Spieglu 17.09.2012. je rekao da je Njemačka i njena Kancelarka Angela Merkel uzor Hrvatskoj po pitanju štednje (hoće reći škrtosti), a onda je u susretu sa Merkelicom u Berlinu, 19.09.2012. uspio nasmijati Angi, koja je već duže vrijeme u teškoj depresiji jer joj „krvari srce kad vidi sirotinju“, pričajući joj na javnoj sceni viceve o Evropskoj uniji, kao nedonoščetu sa velikim ručetinama i nogama, a kratkoj pameti i slaboj financijskoj disciplini…
– U Dnevniku HRT od 07. listopada 2012., povodom proslave Dana nezavisnosti čujemo izjavu:
Već 21 godinu Hrvatska UŽIVA samostalnost i nezavisnost!
Nađe se jedan mangup, pa odvrati:
Već 21godinu Hrvatska PATI samostalnost i nezavisnost!!!

– Povodom Dana nezavisnosti Hrvatska vojska je hodočastila Mariji Bistrici u nedjelju 07. listopada 2012. godine. Tom prilikom je ministar obrane u Vladi Hrvatske Kotromanović izjavio:
Vojska Hrvatske i Majka Božja se vole!
„Mili Bože“, kakva sablazan???Kako bi na takvu izjavu reagirao sin Majke Božje Isus, čija je prva misao bila – Ne ubij!!! A čemu služi vojska, nego da ubija?!!

– Dnevnik HRT od 29.10.2012. god. – Silvije Tomašević izvještava iz Rima o posjeti Zorana Milanovića Vatikanu i Papi Benediktu XVI i kaže …“Milanović je rekao Papi da Hrvati Papu nose u srcu“… Nas nekoliko brzo smo krenuli u grad da pitamo Hrvate što nose u srcu? Svi do jednog koje smo pitali to pitanje odgovorili su da u srcu nose strah za život u budućnosti i ogorčenje kuda nas to vodi ova Kukuriku koalicija, naročito kada nas u srpnju 2013. god. strpa pod izrabljivačke skute Angele Merkel i Evropske unije. Eto, gospodine Milanoviću, što hrvati nose u srcu!!!

– Dnevnik HRT od 05.11.2012. god. – Mirando Mrsić, ministar rada i socijalne skrbi, postao „baba vračara“. Kad su ga novinari pitali što konkretno vlada i njegovo ministarstvo imaju u planu učiniti u budućnosti na većem zapošljavanju, odgovara …“To vam je isto kao da me pitate hoće li za Novu godinu biti kiše ili snijega“…
E moj ministre, ima li tvoje ministarstvo i Vlada ikakav sistemski plan po tom i drugim pitanjima???
Dalje nastavlja „u istom stilu“. Otkriva „veliku novost“, da će početkom ljeta porasti zaposlenost zbog sezonskih radova??? Divnog li ministra, još divnije Vlade???

– U Dnavniku HRT-a i drugih TV-mreža 09.11.2012. god prikazan je prosvjed policije Hrvatske zbog smanjenja otpremnina i osobnih dohodaka. Na jednom transparentu je pisalo: GRAĐANI, PRIDRUŽITE NAM SE, MI VAS ČUVAMO!
Nađe se jedan mangup sa strane sa transparentom sa slijedećom parolom (nastavak na parolu policije): I PENDREČITE I RASTJERAVATE SUZAVCEM KAD MI PROSVJEDUJEMO!!!