Međunarodna Deklaracija povodom godišnjice Oslobođenja od fašizma i Dana pobjede

Imperijalizam još jednom prijeti svjetskom miru. Nedavno je Ukrajina postala igračka u rukama imperijalističkih pljačkaša. Imperijalističke sile, u savezu s kontrarevolucijom, nastoje opljačkati ostatak nekadašnje narodne imovine. U njihovoj borbi za podjelu bivšeg socijalističkog prostora, one neće oklijevati u prepuštanju svijeta ratu po treći put u 100 godina.

Prije 69 godina, 9. maja 1945., socijalistički Sovjetski Savez okončao je Drugi svjetski rat porazivši fašističku Njemačku. Junačka borba Crvene Armije, nastala iz velike socijalističke Oktobarske Revolucije, u savezu s revolucionarnim partizanima i oslobodilačkim antifašističkim pokretima u okupiranim državama, učinila je ovu pobjedu mogućom.

To je razlog zbog čega uzdižemo zastavu Sovjetskog Saveza u ovom povijesnom datumu. Time obilježavamo spomen na herojske vojnike Crvene Armije i partizane koji su žrtvovali vlastite živote u borbi za oslobođenje naših naroda od fašizma i rata. Ističemo da su mir i blagostanje naših naroda jedino mogući kada se oslobodimo jarma kapitalističke eksploatacije. Time obilježavamo ovaj dan. Ponovno će radnička crvena zastava zaustaviti nasrtaj imperijalističkog rata i okončati kapitalističko divljaštvo.

 

Budućnost je naša!

9.5.2014.

 

Communist Youth Union of the Czech Republic

KSM

Communist Youth of Poland

KMP

Free German Youth

FDJ

League of Communist Yugoslav Youth

SKOJ

Russian Communist workers’ party

RCYL(b)

Young Socialists of Croatia

MS